Mediu

Padurea faptelor bune

Perioada: 01.06.2022 - 30.12.2022 Activ în Arges Bucuresti Calarasi Prahova
10,00 Lei
Sumă target: 85000 Lei
Donează

Descriere

Mai multe  suprafețe neproductive și degradate  așteaptă să fie împădurite în jurul Bucurestiului. Dorim să facem Pădurea faptelor bune. Cu ajutorul donatorilor pe un teren degradat vom planta 5000 de puieti. Speciile vor fi alese in functie de compozitia chimică a solului. Pe un astfel de teren dorim ca impreună cu voluntarii donatori să ajutam o noua pădure să apară.  

Scopul proiectului

Scopul proiectului este să creștem suprafața împădurită a Romaniei,să petrecem timp în natură alături de voluntarii donatori și să ajutăm comunitatea locală prin formarea unei bariere verzi împotriva prafului.Noi, cei de la Plantam fapte bune în Romania ne vom ocupa cu monitorizarea și ingrijirea celor 5000 de puieti până vor ajunge la maturitate.

Cui donez?

Donația va fi făcută Asociației EcoAssist, care prin proiectul ”Plantăm fapte bune în România”, a plantat în ultimii 12 ani, 2,2 milioane de puieți pe 430 de ha. Multe dintre aceste ha cuprind deja păduri ajunse la starea de masiv, iar altele cresc către această realitate dorită de toți.

Beneficiarii acțiunilor noastre sunt, toți voluntarii implicați în activitățile de plantare (indiferent de unde provin și de caracteristicile socio-profesionale).  O altă categorie de beneficiari sunt membrii comunității locale ce se vor bucura de existența pădurii și de toate beneficiile pe care aceasta le aduce oamenilor.

De ce să donez?

Sunt situații în care oamenii de lângă noi au nevoie de ajutor. Cu toții ne putem implica, atunci când putem, cu ce putem, dacă simțim să facem acesta. Acest gest de implicare este o alegere personală a fiecăruia, în funcție de credințele, valorile și posibilitățile pe care le avem. Implicarea poate fi materială și/sau sentimentală și la fel și rezultatul ei. În cazul acesta, donația va crea o pădure pe care donatorii o pot ”trăi”.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
108 vizualizări

ONG - Asociatia EcoAssist

Scopul principal al ”Plantăm fapte bune în România” este să plantăm, să îngrijim și să creștem păduri pe terenuri publice neproductive, pentru a le reda comunităților locale și creșterea conștientizării acestora cu privire la nevoile mediului înconjurător și la responsabilitatea noastră față de acesta.  Activitățile de plantare au la bază o H.C.L și un acord de parteneriat și sunt realizate în concordanță cu legislația silvică: analize de sol, proiect tehnic de împădurire, plantări, completări și îngrijiri până ce tânăra cultură silvică atinge stadiul de masiv.  La plantările pe care le organizăm, voluntarii beneficiază de  instructaj silvic și de SSM, precum și întregul pachet logistic necesar (transport, puieți, unelte, mănuși, apă și mâncare, toalete ecologice,  servicii medicale – la nevoie).  Astazi, ne mandrim cu cele 470 de hectare pe care am plantat peste 1.830.000 de puieti, in 33 de judete ale Romaniei. La actiunile noastre au participat aproape 44.000 de voluntari.

Adresă:

Strada Pitar Moș, nr. 27, etaj 5, apartament 16, Sector 1, Bucureşti.

Adresa de corespondență: Impact HUB Universitate, Unimed Building, Strada Tudor Arghezi 8-10, Sectorul 2, București, cod postal 020945

Telefon: +40741234090
Contact: Georgiana Tătulescu