Sanatate

Pot fi ca tine - Descopera-mi lumea - Centrul Help Autism Suceava

Perioada: 05.12.2016 - 15.02.2017 Activ în
7042,00 Lei
Sumă target: 22500 Lei
Donează

Descriere

Cand prieteni dragi se alatura copiilor cu autism, simti ca toata stradania, toate visurile au mai mult decat un sens, au SUFLET. Copilaria e plina de culoare, joc si planuri de viitor. Pentru 1 din 68 de copii, insa, copilaria inseamna tacere si neinteles. Pentru ei fericirea se invata in camera de terapie. In 2016, in Suceava, sunt peste 250 de copii diagnosticati cu autism insa, neoficial, numarul lor este mult mai mare. Centrul Help Autism Suceava s-a nascut tocmai din dorinta de a sprijini, prin terapie gratuita, cat mai multi copii cu aceasta afectiune. Astfel, 32 de copii cu varste intre 2 si 9 ani, beneficiaza de terapie individuală ABA si terapie de grup, iar parintii, cele mai importante persoane din universul copilului, isi gasesc sprijin prin consiliere si dezvoltare personala.

Articole externe

Scopul proiectului

Oferirea de servicii terapeutice individualizate si metode inovatoare pentru 32 de copii cu autism din Suceava, pentru o recuperare cat mai rapida si dobandirea de abilitati specifice varstei, in vederea integrarii lor in invatamantul de masa si in societate.

Cui donez?

Asociatiei Help Autism pentru a sustine serviciile de evaluare si recuperare din judetul Suceava de care vor beneficia:

  • 32 de copii diagnosticati cu autism din Suceava si imprejurimi, din medii defavorizate, in vederea sustinerii terapiei individuale si de grup, in mod gratuit;
  • 50 de copii ce prezinta risc de dezvoltare a autismului sau nou diagnosticati pentru a fi evaluati psihologic, in vederea realizarii planului de interventie personalizat;
  • 60 de parinti ai copiilor cu autism inclusi in programul terapeutic din programul centrului, prin consiliere si dezvoltare personala.

De ce să donez?

Donezi pentru a ajuta cei 32 de copii cu autism sa beneficieze de terapie gratuita, sa se recupereze, sa se integreze in invatamantul de masa si sa devina adulti autonomi. Donezi pentru a oferi si in anul 2017 continuitate serviciilor de evaluare, diagnostic si terapie de recuperare, copiilor cu autism din Suceava, in asa fel incat sa aiba sansa la o viata cat mai apropiata de normalitate.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
10543 vizualizări

ONG - Asociatia Help Autism

La 6 ani de la infiintare, cu peste 400 de copii cu tulburari de spectru autist beneficiari ai serviciilor de terapie, peste 1.000.000 de ore de terapie oferite, 85 de psihoterapeuti, 600 de parinti implicati, 1500 de cadre didactice instruite gratuit pentru integrarea copiilor in scolile de masa, 5 centre in Bucuresti si o filiala in Suceava, Asociatia Help Autism se implica activ in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism.

 

 

Adresă:

Str. Episcop Chesarie, Nr. 6, Sector 4, Bucuresti

Telefon: 0720228551
Contact: Mariana Hanganu