Social

Pregatire in caz de cutremur

Perioada: 22.12.2020 - 30.09.2021 Activ în Bucuresti Ilfov
58,00 Lei
Sumă target: 62000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul "Pregatire pentru cutremur" este un program de pregatire a echipelor de intereventie pentru cautare si salvare in caz de cutremur in Bucuresti; o colaborare intre doua organizatii cu impact semnificativ in comunitate: Echipa de Cautare si Salvare a CCU care pregateste echipe om-caine pentru cautare si salvare in cladiri si alte structuri prabusite dupa cutremur; RVSU – Radioamatori Voluntari in Situatii de Urgenta ofera ajutor oamenilor si comunitatilor care, in situatii de urgenta, au nevoie sa comunice la distanta.

Scopul proiectului

Amenajarea terenului de antrenament pentru caini de cautare si salvare, totodata achizitia de elemente de infrastructura (repetoare, antene) cat si echipamente individuale (statii radio, sisteme de alimentare cu energie electrica).

Cui donez?

Clubului Cainilor Utilitari, RVSU comunitatii si, poate chiar, tie sau apropiatilor tai. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele din mediul urban care necesita suport in situatii extreme precum cutremure si/sau alte dezastre naturale. Datorita protocolului pe care il avem semnat cu DSU și ISU BIF putem interveni impreuna cu acestia in situatii de urgenta.

De ce să donez?

  • Cand un dezastru afecteaza o comunitate, sistemele de comunicatii sunt esentiale dar si cele mai afectate; STAR este un sistem de radiocomunicatii destinat utilizarii de catre fortele de suport ale societatii civile.
  • Un caine salvator este la fel de eficient ca o echipa de cautare umana formata din 50 de persoane. Poate depista mirosul unei persoane cautate de la 400 metri distanta, iar rata de succes a unei misiuni de cautare este de 70%.
1444 vizualizări

ONG - CLUBUL CAINILOR UTILITARI

Un proiect, initiat in 2010, de cativa tineri instructori de dresaj canin, psihologi si alti entuziasti si pasionati - Clubul Cainilor Utilitari este o asociatie al carei scop principal este pregatirea cainilor de utilitate sociala (echipe om-caine pentru Caini de Salvare si Caini pentru Terapia Asistata de Animale); consilierea diferitelor organizatii guvernamentale sau non-guvernamentale in ceea ce priveste folosirea cainilor utilitari; educarea opiniei publice, dar mai ales a copiilor, despre beneficiile interactiunii om-animal sau despre caini utilitari si caini in general. Membrii echipei lucreaza impreuna in acest domeniu de mai multi ani, sub diferite titulaturi. Oamenii nostri au participat la multiple tabere de dresaj, de cautare si salvare alaturi de instructori romani si internationali, la examene de profil, s-au antrenat impreuna cu echipele MAI de la Scoala de dresaj canin din Sibiu si cu fortele IGSU de la Ciolpani si au intervenit alaturi de ISU Bucuresti in mai multe situatii.

Adresă:

Teren de antrenament - Parcul Crangasi

Telefon: 0040723642130
Contact: Vlad Popescu - Director General