Educație

Prevenim sclavia moderna prin educatie

Perioada: 03.12.2016 - 09.06.2017 Activ la nivel național
2661,00 Lei
Sumă target: 45000 Lei
Donează

Descriere

Romania asteapta ridicarea unei noi generatii, mai pregatite, mai dedicate, gata sa se opuna nedreptatii si sa lupte pentru libertate. Noi credem ca doar prin educatie vom putea schimba tiparele si vom avea un impact de durata.  

Romania este pe locul 1 la nivelul UE ca tara-sursa pentru traficul de persoane. Tinerii lipsiti de oportunitati, neinformati dar cu vise mari vor fi cele mai sigure victime ale sclaviei moderne. 

Programul Scoala Altfel ne ofera ocazia sa vorbim elevilor despre aceste laturi neexplorate ale societatii. Copiii nu sunt doar posibile tinte ale traficantilor, ci sunt si viitorii luptatori pentru libertate. Daca sunt informati si pregatiti la timpul potrivit, vor recunoaste pericolele si vor preveni astfel traficul de persoane.

Articole externe

Scopul proiectului

Un profesor ne-a scris: „Copiii au constientizat acest subiect trist dar adevarat si s-au intrebat cum putem face noi, oamenii obisnuiți, ceva pentru a impiedica evolutia traficului de persoane.”

Ei si cei asemenea lor sunt cei ce ne motiveaza sa continuam sa le oferim resurse pentru a lupta impotriva sclaviei moderne.  

Cui donez?

Mii de elevi din intreaga tara vor beneficia de resurse pentru lectii interactive. Prin cele 300 de pachete de resurse ne dorim sa ajungem la segmentul de populatie aflat in scoli, la mii de elevi si profesori din intraga tara. Credem ca elevii pot fi mentorati si modelati de catre dascali, pe decursul perioadei de crestere si dezvoltare.

Ne propunem o miscare sociala impotriva traficului de persoane si a exploatarii sexuale in Romania prin mobilizarea cat mai multor persoane in aceasta lupta. Suntem total focalizați asupra prevenirii traficului de persoane. Pentru ca traficul de persoane este un fenomen atat de complex, e nevoie sa influentam cat mai multi factori sociali pentru a avea un efect de la oamenii simpli din comunitati, la oamenii cu putere de decizie.

De ce să donez?

In cautarea unei vieti mai bune mii de romani pleaca in Europa si ajung victime ale traficului de persoane. Din nefericire majoritatea fac parte din categoria de varsta a elevilor. 

Cu banii donati dorim sa pregatim 300 de pachete de resurse (Curriculum, flyere informative, documentare, stickere) pentru mii de scoli din tara. Ajuta-ne sa ajungem la cat mai multi elevi si astfel sa taiem problema traficul de persoane de la radacina!

5326 vizualizări

ONG - eLiberare

O mișcare socială pentru prevenirea traficului de persoane și a exploatării sexuale în România.

România este însă una dintre principalele surse de bărbați, femei și copii care ajung să fie exploatați în sclavie ca victime ale traficului de persoane în Europa.
Multe dintre ele au ajuns acolo constrânse de alți oameni și de circumstanțe.
Noi nu am abandonat orice speranță. Noi vrem să luptăm pentru acești oameni!

Adresă:

Str. Rasaritului, nr. 51, Bucuresti

Telefon: 0721212181
Contact: Catalina Birjaru