Educație

Prevenirea Sclaviei Moderne prin Educatie

Perioada: 01.12.2017 - 01.03.2018 Activ la nivel național
2280,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Romania este pe locul 1 la nivelul UE ca tara-sursa pentru traficul de persoane. Tinerii lipsiti de oportunitati, neinformati dar cu vise mari vor fi cele mai sigure victime ale sclaviei moderne. 

2017 este primul an in care numarul victimelor minore depasesc numarul victimelor cu varsta de peste 18 ani. 53% dintre victimele identificate in Semestrul 1 al anului 2017 sunt minori.

Programul Scoala Altfel ne ofera ocazia sa vorbim elevilor despre aceste laturi neexplorate ale societatii. Copiii nu sunt doar posibile tinte ale traficantilor, ci sunt si viitorii luptatori pentru libertate. Daca sunt informati si pregatiti la timpul potrivit, vor recunoaste pericolele si vor preveni astfel traficul de persoane.

Articole externe

Scopul proiectului

Un profesor ne-a scris: „Copiii au constientizat acest subiect trist dar adevarat si s-au intrebat cum putem face noi, oamenii obisnuiți, ceva pentru a impiedica evolutia traficului de persoane.”

Ei si cei asemenea lor sunt cei ce ne motiveaza sa continuam sa le oferim resurse pentru a lupta impotriva sclaviei moderne.  

Cui donez?

Mii de elevi din intreaga tara vor beneficia de resurse pentru lectii interactive. Prin pachetele de resurse ne dorim sa ajungem la segmentul de populatie aflat in scoli, la mii de elevi si profesori din intraga tara. Credem ca elevii pot fi mentorati si modelati de catre dascali, pe decursul perioadei de crestere si dezvoltare.

Deja am trimis GRATUIT resurse pentru peste 600 de profesori, insumant un total de peste 28 000 de elevi care au participat la activitatile de informare si prevenire desfasurate pana acum in scoli. 

De ce să donez?

In cautarea unei vieti mai bune mii de romani pleaca in Europa si ajung victime ale traficului de persoane. Din nefericire majoritatea fac parte din categoria de varsta a elevilor. 

Cand esti minor si ajungi victima, nu este un lucru ce tine de alegere constienta, ci despre dezinformare. 

Credem ca solutia pentru aceasta problema este investitia in viitoarea generatie, informarea si pregatirea ei pentru pericolele la care vor fi expusi. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
4422 vizualizări

ONG - eLiberare

O mișcare socială pentru prevenirea traficului de persoane și a exploatării sexuale în România.

România este însă una dintre principalele surse de bărbați, femei și copii care ajung să fie exploatați în sclavie ca victime ale traficului de persoane în Europa.
Multe dintre ele au ajuns acolo constrânse de alți oameni și de circumstanțe.
Noi nu am abandonat orice speranță. Noi vrem să luptăm pentru acești oameni!

Adresă:

Str. Rasaritului, nr. 51, Bucuresti

Telefon: 0721212181
Contact: Catalina Birjaru