Social

Punti catre speranta

Perioada: 25.11.2015 - 30.04.2016 Activ în Bucuresti
355,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Din mai 2015 fundația Scheherazade se implică activ în oferirea de servicii sociale pentru familiile de refugiați și solicitanți de azil. Prin proiectul ”Punți către speranță” am oferit până acum servicii sociale și consiliere psihologică pentru refugiați. De cele mai multe ori, copiii sunt însă cei mai afectați de tranziția din țara de origine într-o țară străină, iar integrarea lor necesită o mai mare atenție și implicare. Astfel, 20 de copii refugiați vor avea acces la servicii sociale și educaționale,  în special la servicii de asistență socială, fiind implicați în activități educative și recreative. Educația formală și non-formală îi ajută pe copiii refugiați să aibă din nou acces la o viață socială.

Articole externe

Scopul proiectului

Nevoiți să-și părăsească țările de origine, copiii refugiați îți pierd demnitatea și speranța. Accesul la educație este șansa lor la o viață normală. Cei 20 de copii refugiați vor beneficia pe parcursul a trei luni de pregătire de un program complex de activități creative, culturale și recreative. 

Cui donez?

Cei 20 de copii au vârste cuprinse între 5 și 15 ani și provin din țări precum Afganistan, Palestina, Irak, Siria, Pakistan, Sudan, Ucraina, Myanmar. Accesul la educație al copiilor și la cursuri este redus din cauza barierelor de limbă și cultură. Experiența noastră de până acum ne-a arătat că lucru direct cu acești copii îi ajută să se integreze mai ușor în societate și în sistemul românesc de învățământ.

De ce să donez?

Accesul în școli este îngreunat din cauza că cei mici nu vorbesc limba română, iar cadrele didactice nu sunt pregătite să lucreze cu ei. Cursurile pregătitoare de limba română nu sunt bine structurate, iar copii nu ajung să învețe limba română cum trebuie. Prin activități de educație non-formală copiii descoperă cultura țării și învață limba română. 

1251 vizualizări

ONG - Fundatia Scheherazade

Fondată în martie 2007, Fundaţia Scheherazade îşi propune să ajute copii şi tinerii din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă.

 

Fundaţia Scheherazade îşi doreşte să îmbunătăţească serviciilor medicale şi sociale, să promoveze dreptul la viaţă şi susţine protecţia copilului. Credem cu tărie că succesul vine dintr-o comunicare constructivă a ideilor, aspiraţiilor, convingerilor şi problemelor.

 

Fundaţia Scheherazade, prin forţa pasiunii sale şi a angajamentului său ferm, visează la mii de copii şi tineri sănătoşi, puternici şi fără suferinţă.

 
Adresă: Strada Roma 38
Telefon: 021 231 2829
Contact: Andreea Prisacariu