Cultura

Restaurarea bisericii de lemn din Ursi

Perioada: 12.12.2010 - 12.06.2016 Activ în Vâlcea
5,00 Lei
Sumă target: 500000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul face parte programul 60 de biserici de lemn de salvare in regim de urgenta a unui patrimoniu ignorat. Biserica din Ursi este ctitorita in 1757. In iunie 2010, bolta bisericii se prabuseste. Cu donatii de la persoane private, se realizeaza o structura de protectie. Restaurarea incepe in 2012 si prevede: desfacerea boltii, ridicarea bisericii pentru construirea unor fundatii noi, inlocuirea talpilor putrede, reasezarea pe fundatii, remontarea boltii, refacerea acoperisului. Pictura boltii se restaureaza cit sunt demontate. Pictura peretilor va fi restaurata in situ dupa terminarea lucrarilor de constructii. Proiectul si actiunile de restaurarea sunt sprijinite in mod constant de comunitate.

De ce să donez?

Donând pentru acest proiect ajut la conservare peisajului cultural al zonei, la dezvoltarea comunității locale și încurajez interesul pentru obiectul de patrimoniu. Bisericile din programul 60 de biserici de lemn sunt o clădiri de dimensiuni mici, remarcabile însă ca tehnică de construcție și prin decorația pictată, frecventă în mediul rural. Fiecare monument are istoria sa, iar declinul este parte din fenomenul mult mai larg al degradării peisajului rural contemporan.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1319 vizualizări

ONG - Fundatia Pro Patrimonio

Fundaţia Pro Patrimonio este o organizaţie neguvernamentală nonprofit internaţională, cu filiale în Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite, înfiinţată în anul 2000. Obiective fundației sunt salvarea, conservarea şi restaurarea moştenirii arhitecturale şi culturale.

 

Facem lobby pentru protejarea patrimoniului, învățam pe cetățeni să aprecieze valoarea moștenirii culturale, oferim sprijin pentru restaurarea şi repunerea în folosinţă a clădiri istorice și introducerea lor în circuitul cultural şi economic, promovăm meşteşugurile şi tehnicile tradiţionale din construcţii.

Adresă: str. Pictor Verona nr. 13, parter, sector 1, Bucuresti
Telefon: +40720001151
Contact: Raluca Munteanu