Educație

SERVICIUL DE BIBLIOTECA MOBILA - BIBLIOBUS

Perioada: 01.01.2020 - 31.12.2025 Activ în Mehedinti
5,00 Lei
Sumă target: 240000 Lei
Donează

Descriere

Bibliobusul reprezintă mijlocul de transport ce reuneşte şi înlocuieşte în mod fidel funcţiile oricărei biblioteci tradiţionale. El este un autovehicul cu mii de cărţi şi diverse metode de informare, calculator conectat la internet, materiale şi documente, care vine acasă la cititorii de prin sate şi le aduce cărţile de care aceştia au mare nevoie. 

Acest serviciu va fi înfiinţat pentru a deservi întreaga populaţie din comunele şi oraşele judeţului Mehedinţi, în condiţiile în care în foarte multe comune nu există biblioteci sau acolo unde sunt, au un fond de carte foarte vechi, facilitează şi simplifică considerabil accesul la carte, lectură, informare, documentare şi cunoaştere a populaţiei din mediul rural.

Scopul proiectului

Piaţa editorială a cărţii, este una foarte diversă şi vastă, preţul cărţilor este unul foarte ridicat, astfel încât mulţi dintre cititori nu-şi permit achiziţionarea cărţilor. Bibliobusul este un element fundamental în reţelele de bibliotecă, principalele sale caracteristici sunt mobilitatea, accesibilitatea, adică apropierea faţă de utilizatori.

Cui donez?

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele din mediul urban și rural care nu au acces la o bibliotecă sau mijloace de informare, altele decât TV sau radio.

De ce să donez?

Finanțarea este necesară pentru achiziționarea mijlocului de transport, de materiale pentru utilarea bibliobusului (rafturi, scaune, mese), aparatura necesară (calculatoare).

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
4616 vizualizări

ONG - Asociatia Cultural-Educationala STEF

Asociaţia Cultural-Educaţională „ŞTEF” are ca scop: 

- dezvoltarea culturii, instruirii educative şi sociale, înfiinţarea unor tabere de creaţie literară pentru tineret;

- împlicarea tinerilor in proiecte si programe educaţionale, naţionale si internaţionale; 

- editarea şi tipărirea de cărţi, publicaţii 

- facilitatea accesului la educaţie şi formare iniţială şi continuă a tuturor persoanelor inclusiv acelor aflate în situaţii de risc; 

- organizarea de cursuri de iniţiere şi pregătire, seminare, conferinţe, colocvii, workshopuri, şcoli de vară, dezbateri publice, naţionale şi internaţionale;

- susţinerea talentelor româneşti prin înfiinţarea şi acordarea de burse; 

- înfiinţarea şi întreţinerea de biblioteci.

Adresă:

Com. Tamna, Sat Pavat, Nr 82, Jud. Mehedinti

Telefon: 0744495186
Contact: Dragon Mihai NEDELCU