Sport

SOS - Obezitatea infantila

Perioada: 05.12.2016 - 01.08.2017 Activ în Bucuresti
350,00 Lei
Sumă target: 130000 Lei
Donează

Descriere

Obezitatea infantila a atins cote alarmante: in ultimii 30 de ani, nr. copiilor s-a triplat: 42 de milioane de copii obezi la nivel mondial. Romania este pe locul 2 in Europa in ceea ce priveste nr. de copii obezi. Aproximativ 30% din populatie sufera de obezitate, insa numai 1% din ei sunt inclusi intr-un program national de educatie impotriva obezitatii. Cele mai afectate persoane de obezitate sunt persoanele cu vârsta între 15-64 de ani. Ne propunem sa venim in sprijinul acestor copii care se confrunta cu probleme majore de greutate datorate fie activitatilor sedentare, tulburarilor hormonale sau starilor de depresie prin stabilirea unui program complex sport & wellness. 

Scopul proiectului

Proiectul are ca scop sprijinirea pe o durata de 6 luni a 10 copii din familii fara posibilitati financiare care au nevoie de sprijin pentru combaterea problemei obezitatii  si pentru  tratarea depresiei care sta la baza acestei probleme. In acelasi timp, proiectul isi propune si educarea parintilor cu privire la o alimentatie sanatoasa.

Cui donez?

In cadrul programului vor fi integrati 10 copii din Bucuresti ce provin din familii fara posibilitati financiare si care se confrunta cu problema obezitatii, dar si pe parintii acestora (in activitatile de informare si educare). Copiii ce vor fi sprijiniti prin intermediul programului au fost identificati cu ajutorul Asociatiei pentru prevenirea si tratarea tulburarilor de alimentatie.

Copiii au varste cuprinse intre 10 si 17 ani, avand greutati ce variaza intre 90 si  120 kg, proveniti din familii cu venituri minime pe luna, ce au fost diagnosticati cu tulburari de anxietate si depresie.

De ce să donez?

80% sunt sansele ca un copil sa devina un adolescent si un adult obez.

 
Cu 2000 lei/luna copiii vor avea: consiliere nutritionala si urmarire permanenta a alimentatiei, sesiuni de sport individuale si de grup, masaj, grupuri de suport pentru deparirea perioadelor critice. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
3426 vizualizări

ONG - Social Gym

Social Gym este primul club non-profit de fitness si aerobic din Romania ce si-a propus sa promoveze un stil de viata activ si echilibrat, sa incurajeze comportamentul responsabil al membrilor si sa dezvolte o comunitate care alege sa practice sportul intr-un spațiu responsabil si sustenabil.

Adresă:

Str. Logofat Tautu, nr. 66, sector 3, Bucuresti

Telefon: 0762248178
Contact: Alina Aura Gheorghe
Website: www.socialgym.ro