Social

Sansa Mea

Perioada: 20.11.2015 - 01.01.2020 Activ în
45473,00 Lei
Sumă target: 59670 Lei
Donează

Descriere

Desfasuram un program unic in tara de identificare, interventie si incluziune sociala timpurie pentru copiii cu deficiente  neuro-psiho-motorii care traiesc in familiile lor. Programul “Sansa mea”  se desfasoara  din 2002 si este singurul program de acest fel care lucreaza cu copii deficienti de varsta  mica, 6 – 36 luni. Rezultatele deosebite  obtinute au facut posibil ca pana in prezent sa avem peste 250 de copii care au beneficiat de serviciile noastre. Copiii fac progrese impresionante care le asigura o mai buna calitate a vietii prin scaderea gradului de dependenta, iar 35% dintre ei au reusit sa fie integrati in invatamantul de masa sau invatamantul special. 

Scopul proiectului

Sa oferim servicii de identificare interventie si incluziune sociala timpurie in echipa pluridisciplinara de specialisti unui grup de 40 de copiii intre 6 si 36 luni cu handicap de tipuri si grade diverse si sa folosim rezultatele ca argument pentru popularizarea metodei si schimbarea mentalitatilor.

Cui donez?

Donatiile se adreseaza celor 40 de copiii de varsta sub 3 ani din program si indirect parintilor acestora prin sansa proiectului nostru,unic si cu rezultate spectaculare pana in prezent.Copiii vor face progrese importante si vor fi integrati in marea majoritate in unitati de invatamant pentru copiii fara deficiente. Donatiile vor fi utilizate si in scopul unor actiuni de informare, educare si constientizare a comunitatii asupra importantei descoperirii si inceperii recuperarii deficientelor cat mai aproape de momentul nasterii. Rezultatele bune vor fi sursa de inspiratie pentru replicarea proiectului si de alte organizatii In prezent inclusiv programele guvernamentale se adreseaza doar varstei peste trei ani desi cea mai indicata varsta pentru succesul recuperarii este cea sub trei ani.

De ce să donez?

Ajuti astfel copii cu nevoi speciale (dizabilitati diverse) sa recupereze cat mai mult din deficientele cu care s-au nascut sau le-au dobandit dupa nastere. Noi facem posibil prin acest program, inceput practic la scurt timp dupa nastere, sa recupereze cat mai mult, urmarind ca pana la varsta adulta sa se poata intretine singuri, fara a mai reprezenta o povara materiala si sufleteasca pentru parinti, pentru societate si pentru ei insisi.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
11644 vizualizări

ONG - Fundatia de stiinta si cultura Daco-Romania

Fundatia desfasoara un program, denumit "Sansa mea" care ofera din 2002 servicii de identificare,  interventie si incluziune sociala timpurie  copiilor cu deficienta  neuro – psiho- motorie, care traiesc in familiile lor. Este singurul program de acest fel care lucreaza cu copii de varsta  mica, 6 – 36 luni rezultatele deosebite  obtinute  facand posibil ca pana in prezent sa avem peste 200 de copii care au beneficiat de serviciile noastre. Copiii au facut progrese impresionante care le vor asigura o mai buna calitate a vietii si scaderea gradului de dependenta sociala, iar 23% dintre ei au reusit sa fie integrati in invatamantul de masa sau invatamantul special.

Adresă: B-dl Stefan cel Mare si Sfant nr 8A, Bl A8, Sc A, Et 5, Ap 17, Iasi, Romania
Telefon: 0744389231
Contact: Macovei Olimpia