Educație

Scoala de sustenabilitate

Perioada: 13.05.2019 - 01.07.2020 Activ la nivel național
330,00 Lei
Sumă target: 9282 Lei
Donează

Descriere

Felul în care exploatăm animalele, și chiar faptul că o facem, ridică multe probleme atât pentru animale, cât și pentru natură și, în final, pentru sănătatea noastră.

Ne dorim ca în următorul an școlar să oferim o un workshop despre aceste subiecte la 1000 de liceeni, din 40 de clase de liceu. Prin informațiile pe care le vom prezenta, absente în programa școlară, le vom arăta elevilor cum pot asigura sustenabilitatea planetei și, implicit, a viitorului fiecăruia. Noile informații le vor da elevilor capacitatea de a discerne și a gândi critic, de a fi consumatori informați și nu simple „victime” ale marketingului.

Cursul va fi susținut de persoane cu pregătire și experiență didactică.

Scopul proiectului

Cu acești bani vom tipări 1000 de broșuri cu 20 de pagini A4. Aceste materiale ne vor permite să ținem cursul în 40 de clase, și să impactăm 1000 de elevi!

Este nevoie de 2.000 de Euro pentru tipărirea suporturilor de curs necesare pentru perioada de 1 an calendaristic pentru desfasurarea acestui curs în liceele din București și din țară.

Cui donez?

Acest proiect se adresează elevilor de liceu, o vârstă la care își dezvoltă gândirea critică și la care sunt curioși să afle mai multe. De aceea este vârsta potrivită pentru a-i expune la subiecte precum ecologie, etică și sustenabilitate.

Programa școlară, neadaptată la nevoile curente ale unei lumi în continuă schimbare, nu acoperă aceste subiecte de actualitate, deosebit de relevante și importante.

Prin acest proiect educațional vom acoperi o nevoie și o nișă momentan puțin explorată. Acești bani ne vor permite să achiziționăm 1000 de broșuri, suport de curs, necesare pentru a ne asigura că cei 1000 de elevi, din 40 de clase, pot accesa și aprofunda informațiile care vor fi expuse în cadrul cursului.

De ce să donez?

Prin expunerea la aceste informații, pregătim viitoarea generație, care joacă un rol crucial în remedierea acestor probleme, pe care generatiile actuale, deși le-au identificat, nu le adresează suficient.

Protestele recente a milioane de tineri, inspirate de Greta Thunberg, ne-au demonstrat că tinerii își doresc un viitor sustenabil, și sunt dispuși să-și dedice timp și energie pentru a-și asigura acest viitor.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1196 vizualizări

ONG - Freedom and Respect for Every Earthling

Felul în care exploatăm animalele și chiar faptul că o facem ridică multe probleme atât pentru animale, cât și pentru natură și, în final, pentru sănătatea noastră.

Am fondat asociația F.R.E.E. în anul 2017 cu scopul principal de a promova drepturile animalelor și veganismul în România, de a informa cu privire la suferința animalelor din ferme, dar și de a le îmbunătăți viața. Ne preocupă, de asemenea, protecția mediului și sustenabilitatea, aceste valori fiind reflectate în proiectele noastre.

Prin proiectele noastre variate luptăm împotriva diverselor forme de exploatare a animalelor, axându-ne pe animalele exploatate și abuzate în ferme.

Adresă:

Timisoara
300414

Telefon: 0732 159 218
Contact: Cristina Cojocea