Protecția animalelor

Scoala lui Codrut - cursuri de dresaj gratuit pentru caini adoptati

Perioada: 21.01.2020 - 31.12.2021 Activ în Bucuresti
320,00 Lei
Sumă target: 30000 Lei
Donează

Descriere

Asociatia Clubul Cainilor Utilitari a inceput proiectul Scoala lui Codrut in anul 2013, cu scopul de a promova importanta adoptiilor si pentru a ajuta persoanele care au adoptat un caine sa invete cum sa il integreze mai usor in viata de familie si in societate. De cele mai multe ori, cainii abandonati sau care s-au nascut pe strazi nu au avut parte de o viata linistita in care sa se simta in siguranta, de aceea prezinta probleme de comportament cum ar fi increderea fata de oameni si alte animale, frica de zgomote sau situatii cu care nu s-au mai intalnit. De aceea este important sa invatam cum sa comunicam cu cainele si cum il putem ajuta sa se adapteze mai usor la noua viata.

Scopul proiectului

Rolul programului este de a educa posesorii de caini si de a oferi informatii valoroase care sa duca la imbunatatirea situatiei cainilor abandonati, dar si la schimbarea conceptiilor despre caini in societate.

Cui donez?

Beneficiarii cursurilor Scoala lui Codrut sunt reprezentati de orice persoana care a adoptat un caine fara stapan.
Anual, acest curs ajuta la reabilitarea unui numar de aproximativ 50 de caini adoptati care au demonstrat ca desi nu sunt de rasa, sunt caini puternici si muncitori, care merta sansa la o noua viata.

De ce să donez?

  • Sprijinirea nevoii cainilor la o buna educatie in cadrul societatii;
  • Reducerea abandonului;
  • Promovarea importantei castrarii si sterilizarii cainilor maidanezi.

Incepand cu 2018, am început la curs o pregătire pentru examene de disciplina pentru proprietari de câini adoptați, care contribuie la educarea populației și la o integrare mai ușoară a acestora în spatiile publice. Pana acum, un număr de 10 caini au reușit sa promoveze examenul.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
4998 vizualizări

ONG - CLUBUL CAINILOR UTILITARI

Un proiect, initiat in 2010, de cativa tineri instructori de dresaj canin, psihologi si alti entuziasti si pasionati - Clubul Cainilor Utilitari este o asociatie al carei scop principal este pregatirea cainilor de utilitate sociala (echipe om-caine pentru Caini de Salvare si Caini pentru Terapia Asistata de Animale); consilierea diferitelor organizatii guvernamentale sau non-guvernamentale in ceea ce priveste folosirea cainilor utilitari; educarea opiniei publice, dar mai ales a copiilor, despre beneficiile interactiunii om-animal sau despre caini utilitari si caini in general. Membrii echipei lucreaza impreuna in acest domeniu de mai multi ani, sub diferite titulaturi. Oamenii nostri au participat la multiple tabere de dresaj, de cautare si salvare alaturi de instructori romani si internationali, la examene de profil, s-au antrenat impreuna cu echipele MAI de la Scoala de dresaj canin din Sibiu si cu fortele IGSU de la Ciolpani si au intervenit alaturi de ISU Bucuresti in mai multe situatii.

Adresă:

Teren de antrenament - Parcul Crangasi

Telefon: 0040723642130
Contact: Vlad Popescu - Director General