Social

Scurte calatorii pentru parinti singuri si ai lor copii

Perioada: 22.01.2019 - 31.12.2020 Activ în Bucuresti
4220,00 Lei
Sumă target: 15000 Lei
Donează

Descriere

"După moartea soțului, nu mi-am mai permis să duc copiii în locuri frumoase" - spun părinții care își cresc singuri copiii în urma decesului partenerului de viață.  O excursie alături de alte familii care trec prin perioada de doliu înseamnă o bucurie imensă pentru sufletul copiilor, dar și al adulților copleșiți de grija zilei de mâine. 

Așa că organizăm ieșiri (cu locuri gratuite) care îi ajută să se relaxeze, să râdă și să glumească, să învețe lucruri noi și să își facă prieteni din același oraș (cu care pot ține ulterior legătura ușor). 

Cei care se ocupă de organizare sunt chiar foști beneficiari, care știu cum este să te simți izolat de toți prietenii și cunoscuții și cât de important e să ai cu cine să te sfătuiești, la cine să apelezi când ai întrebări chinuitoare.

Articole externe

Scopul proiectului

O călătorie e mai mult decât o excursie, implică și descoperirea de sine, dezvoltarea unor noi abilități și mai ales a unei atitudini noi despre oameni și locuri, prin curaj și curiozitate.

Beneficii: creșterea încrederii în sine, exercițiu fizic, prietenii frumoase, copiii se pot bucura din nou de copilărie, amintiri noi.

 

 

Cui donez?

Familii monoparentale alcătuite dintr-un adult (mama sau tata) și unul sau mai mulți copii minori, afectați de decesul celuilalt părinte, survenit în ultimii 5 ani, perioadă în care familia nu a avut acces la servicii de suport socio-emoțional pentru a gestiona mai ușor pierderea. 

Acum, familia trăiește dintr-un singur venit (adesea insuficient), prioritățile sunt casa, școala, hrana și sănătatea, iar timpul și banii necesari pentru vindecare pur și simplu nu mai există.

În 2019 am fost la Orașelul Cunoașterii, Sinaia, Cernica Park, Pitești, Gura Diham, escape room și bowling.

În 2020, ne dorim să vedem și alte orașe cu istorie și peisaje și să oferim copiilor experiențe de neuitat, pe care altfel nu le-ar putea avea. 

www.planurideviitor.ro/evenimente 

De ce să donez?

Cu ajutorul tău, mai mulți părinți și copii vor participa la mai multe acțiuni care să le ridice moralul.

30 lei=masa de prânz pentru un copil într-o excursie de o zi 

50 lei=acces la activitate cu scop recreativ și educativ pentru un copil (parc de aventură, atelier de creație, muzeu) - amintirile comune vor suda legăturile dintre copii

Plus transport și surprize pentru copii. O ieșire costă în total aprox 3000 lei pentru 25-30 participanți.

 

5591 vizualizări

ONG - Asociatia "Exista viata dupa doliu"

Asociația “Există viaţă după doliu” derulează proiecte pentru copiii care au pierdut recent un părinte, prin care ei pot socializa cu alți copii care și ei cunosc bine dorul de mamă sau de tată: excursii cu familia, Tabăra Dorului și grupuri de sprijin. 

Adresă:

Bucuresti

Telefon: 0751017270
Contact: Mihaela Ioanitoaia