Social

Scurte calatorii pentru parinti singuri si ai lor copii

Perioada: 22.01.2019 - 01.07.2019 Activ în Bucuresti
2170,00 Lei
Sumă target: 15000 Lei
Donează

Descriere

"Sunt mulți ani de când nu ne-am mai permis să plecăm de acasă" - aceasta e situația părinților care își cresc singuri copiii în urma decesului partenerului de viață.  O excursie alături de alte familii care trec prin perioada de doliu poate însemna o bucurie imensă pentru sufletul copiilor, dar și al adulților copleșiți de grija zilei de mâine. 

Evitarea izolării și singurătății este crucială pentru o sănătate mentală bună. Ca să poată avea grijă de copiii săi, un părinte trebuie mai întâi să se echilibreze, să își mențină sănătatea și energia. 

Multe familii monoparentale au nevoie de socializarea oferită de o excursie într-un grup cu alte familii aflate în aceeași situație, însă nu dispun de posibilitățile financiare pentru a călători. 

Scopul proiectului

O călătorie e mai mult decât o excursie, implică și descoperirea de sine, dezvoltarea unor noi abilități și mai ales a unei atitudini noi despre oameni și locuri, prin curaj și curiozitate.

Beneficii: creșterea încrederii în sine, exercițiu fizic, prietenii frumoase, copiii se pot bucura din nou de copilărie, amintiri noi.

 

 

Cui donez?

Familii monoparentale alcătuite dintr-un adult (mama sau tata) și unul sau mai mulți copii minori, afectați de decesul celuilalt părinte, survenit în ultimii 5 ani, perioadă în care familia nu a avut acces la servicii de suport socio-emoțional pentru a gestiona mai ușor pierderea. 

Acum, familia trăiește dintr-un singur venit (adesea insuficient), prioritățile sunt casa, școala, hrana și sănătatea, iar timpul și banii necesari pentru vindecare pur și simplu nu mai există.

 

De ce să donez?

30 lei = masa de prânz pentru un copil într-o excursie de o zi 

50 lei = acces la activitate cu scop recreativ și educativ pentru un copil (parc de aventură, atelier de creație, muzeu) - amintirile comune vor suda legăturile dintre copii

 Lista excursiilor de o zi este aici www.planurideviitor.ro/evenimente - mergem la Sinaia, la parcuri de aventură, prin Brașov și în alte orașe frumoase ale țării! 

1369 vizualizări

ONG - Asociatia "Exista viata dupa doliu"

Asociația “Există viaţă după doliu” derulează proiecte pentru copiii care au pierdut recent un părinte, prin care ei pot socializa cu alți copii care și ei cunosc bine dorul de mamă sau de tată: excursii cu familia, Tabăra Dorului și grupuri de sprijin. 

Adresă:

Bucuresti

Telefon: 0000000000
Contact: Mihaela Ioanitoaia