Educație

Spre o educatie mai buna pentru toti copiii 2

Perioada: 20.11.2017 - 30.06.2018 Activ în Ilfov
2595,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Impreuna cu 4 cadre didactice, asiguram, saptamanal, 13-14 ore de activitati remediale pentru peste 70 de copii. Astfel, elevii claselor I si a IV-a lucreaza suplimentar cate 3 ore in fiecare saptamana cu invatatoarele, elevii clasei a VII-a isi efectueaza temele supravegheati de voluntarii Politeia timp de 2 ore, iar mai multi elevi din toata scoala participa la activitati sportive (5 ore pe saptamana) si muzicale (o ora la 2 saptamani). 

In acelasi timp, asiguram sprijin pentru scoala, cumparand materiale didactice si non-didactice necesare desfasurarii activitatilor profesorilor si oferim sprijin social copiilor si familiilor defavorizate (cumparam haine, incaltaminte, dar si alte bunuri ce sunt necesare).

Proiectul curent este o continuare a celui desfasurat in anul scolar 2015-2016.

Scopul proiectului

Reducerea absenteismului, prevenirea parasirii timpurii a scolii si imbunatatirea rezultatelor scolare pentru elevii Scolii nr. 2 Darvari, din comuna Ciorogarla, judetul Ilfov.

Cui donez?

Sunt peste 70 de copii care vor beneficia direct, cu varste intre 6 si 16 ani. O parte dintre ei provin din familii defavorizate, iar o buna parte din comunitate este marginalizata. Din cauza statutului socioeconomic al familiilor, cei mai multi copii au deficiente educationale semnificate. Acestea nu pot fi adresate de catre cadrele didactice in timpul programului normal de curs, iar acasa, in cele mai multe cazuri, parintii nu au educatia necesara pentru a isi putea sprijini copiii. Astfel, nevoia unui program socio-educational de tip scoala dupa scoala este foarte mare in zona.

De ce să donez?

Am ales sa actionam la Scoala nr. 2 din satul Darvari deoarece problemele de aici sunt reprezentative pentru intreg sistemul educational: mai putin de jumatate dintre elevii care incep clasa a V-a ajung în clasa a VIII-a. Cei cativa care reusesc sa termine ciclul gimnazial, ajung, in majoritatea cazurilor, la licee foarte slabe, cu rate scazute de promovabilitate a examenului de Bacalaureat. Ceilalti continua in cercul vicios al marginalizarii.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2129 vizualizări

ONG - Politeia

Politeia își propune să îmbunătățească educația în România. Obiectivul nostru principal este să ajutăm elevii din învățământul pre-universitar să-și dezvolte gândirea critică. Ne propunem să realizăm acest lucru prin oferirea unor cursuri gratuite concepute special pentru a răspunde dificultăților individuale ale elevilor. Ne dorim să participăm la formarea unui noi tip de educație, în care fiecare copil este tratat egal, este ajutat să-și identifice și depășească dificultățile de înțelegere și are toată libertatea posibilă să se dezvolte.

Adresă: Str Oboga nr 5, bl 160, sc 1, ap 25, sector 6, Bucuresti
Telefon: 0727778858
Contact: Mihai Vasile
Website: www.politeia.ro