Educație

Sprijina educatia nevazatorilor - Tactile Images

Perioada: 26.05.2020 - 31.12.2021 Activ la nivel național
220,00 Lei
Sumă target: 200000 Lei
Donează

Descriere

Louis Braille a oferit nevăzătorilor independență în asimilarea informației text, iar Tactile Images vine să le ofere independență în explorarea informației vizuale.  

 

Dependența de o altă persoană face ca educația vizuală a nevăzătorilor să fie încă un proces îndelungat. Persoanele cu deficiențe de vedere se raportează cu greu la forme, proporții și concepte și își formează de cele mai multe ori imagini mentale incomplete în legătură cu obiectele pe care nu le pot atinge. 

 

Folosind tehnologii moderne precum realitatea augmentată interactivă, Tactile Images își propune să ofere nevăzătorilor nu doar autonomia studiului informației vizuale (imagine+text audio), ci și oportunitatea obținerii unui loc în societate prin acces facil la educație.

Articole externe

Scopul proiectului

În doi ani vom finaliza o soluție de e-learning cu impact global care va rupe dependența nevăzătorului de o altă persoană. Nevăzătorii din întreaga lume vor învăța mai ușor, mai rapid și de unii singuri prin conținut vizual. 

Cui donez?

Mii și sute de mii de persoane cu deficiențe de vedere din întreaga lume vor beneficia de donația ta. Cei 3.000 de copii nevăzători din România, alături de cei 6.000 de tineri nevăzători, au deja acces la versiunea actuală a platformei Tactile Images. Acestora li se alătură 90.000 de persoane cu dizabilități de vedere din țară, care pot înțelege o hartă, pot afla cum arată un elefant, un bloc sau chiar o pictură. Totul fără a depinde de o altă persoană. 

 

Tactile Images este o soluție software multilingvă, scalabilă la nivel global. Propunerea noastră online face educația vizuală accesibilă pentru toți nevăzătorii, pentru că desenul este un limbaj universal.

De ce să donez?

Nevăzătorii sunt încă dependenți de o altă persoană când studiază conținut vizual. Cu Tactile Images, ei vor putea explora concepte vizuale independent și în ritmul lor.

 

Profesorii și părinții nevăzătorilor vor avea acces gratuit la bibliotecă, oportunitatea de a crea planșe personalizate și vor putea descoperi idei ieftine de reliefare. 

 

Donația ta va grăbi implementarea unei soluții complete de studiu pentru nevăzători.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
puiu peka:
Felicitari! Exceptionala ideea de a veni in ajutorul celor nevazatori, pentru un limbaj de vizualizare a imaginilor de o utilitate cat mai apropiata de cea pe care o are in prezent limbajul de citire alfabetul Braille!
luni, 1 iunie 2020 10:20:12
4010 vizualizări

ONG - Asociatia pentru Dezvoltare Urbana

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană este o organizaţie non-guvernamentală din România fondată în 2009, a cărei misiune este să găsească soluţii la unele probleme ale comunităţii pentru o dezvoltare durabilă a acesteia. Obiectivele principale sunt încurajarea inovării şi modernizării prin punerea în aplicare a proiectelor noastre şi iniţierea unor programe care pot servi drept exemplu în diferite domenii ale dezvoltării umane.

Adresă:

Str. Stirbei Voda, nr. 158, bl. 23 A, et 2, ap 7, sector 1

Telefon: 0722 594 485
Contact: Dan Patzelt
Website: www.procivic.ro