Protecția animalelor

TACvocacy

Perioada: 01.07.2019 - 01.07.2021 Activ la nivel național
2355,00 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

România are o legislație excepțională dedicată animalelor. Ea a apărut fie ca obligație de îndeplinit în mediul politic și legislativ european, fie ca reacție la întâmplări nefericite în care au fost implicați oameni și câini. Din păcate, această legislație a rămas un conținut formal și nu a devenit un instrument cunoscut și activ. Adică, legile nu se aplică. Victimele acestei realități sunt animalele, banii publici și sănătatea publică. Se cheltuie enorm din bugetele comunităților pentru activități incoerente, precare și violente, în timp ce calitatea vieții animalelor de companie rămâne la același nivel rușinos și inacceptabil pentru țările europene. Neștiută, ridiculizată sau prost înțeleasă, stă alături trauma oamenilor care suferă pentru suferința animalelor. 

Articole externe

Scopul proiectului

50.000 lei pentru cheltuielile pe care le aduce munca TAC de advocacy într-un an. Trebuie să continuăm ce am început. Aici veți putea vedea oricând ce facem cu banii, iar la https://issuu.com/talktotac prezentăm documentele TAC de advocacy, dar și corespondența cu autoritățile, contribuții la activitatea europeană de advocacy pentru animale ș.a.

Cui donez?

TACvocacy e programul TAC de advocacy pentru animale de companie. Donați echipei TAC, prezentată pe larg aici. Echipa de advocacy e formată din Anca Georgescu și Alexandra Toma, ca ofițer de advocacy voluntar. Împreună, ele se concentrează asupra inițiativei #scrisorileTACpentrufapte, care are deja rezultate importante. În 2018, Anca a primit premiul EU Dog & Cat Alliance, pentru activitatea TAC împotriva comerțului online cu câini. Ca medici veterinari, suntem profesioniști competenți, de bună credință și care învață permanent. Nu am ales să creăm domeniul medicină veterinară socială ca să avem de lucru, ci tocmai ca să reducem cantitatea de lucru pe care realitatea îl impune. De aceea, pentru a fi egali cu noi înșine, luptăm și împotriva tarelor care produc cazuistica noastră.

De ce să donez?

Având acești bani, nu vom mai fi nevoiți să rupem din fondurile activității noastre medicale, dedicată animalelor singure. Dacă știm că avem un buget distinct pentru advocacy, putem dezvolta o echipă care să lucreze doar pentru drepturile animalelor, așa cum am dezvoltat echipa medicală. În advocacy, banii aduc mobilitate, sincronizare cu realitatea, competență și voce auzită. Adică, rezultate.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Anca Georgescu:
Iată ce facem cu banii. Am interzis anunțurile de montă pe OLX.ro, de la 1 august 2019. Mulțumim, OLX, pentru mintea deschisă și calitatea muncii noastre împreună: www.facebook.com/socialTAC/posts/2904196263052277
15 august 2019 12:51:01
Anca Georgescu:
Ultima întâlnire a EU Dog & Cat Alliance, la Bruxelles: https://twitter.com/EUdogsandcats/status/1151881725905186816
22 iulie 2019 17:39:23
9077 vizualizări

ONG - TAC

TAC e prima organizație românească de medicină veterinară socială. Lucrăm pentru animale singure, organizații care le protejează, oameni cu venituri reduse și administrații locale. Deci, pentru comunitate. Principala noastră sursă de venit e cabinetul veterinar TAC, organizat ca SRL, având ONG-ul ca acționar majoritar (55%). Restul de 45% e împărțit egal de cei trei administratori ai TAC SRL, care sunt și fondatorii TAC. Cabinetul e o formă de antreprenoriat social, deși serviciile sociale pentru animale nu există în definițiile legislației românești. Detaliile organizării și ale sistemului de funcționare TAC se găsesc în secțiunea Notes a paginii noastre de Facebook. Tot acolo, se află permanent cuantumul salariilor echipei. De vreme ce TAC se hrănește nu doar din efortul propriu, ci și din încrederea și donațiile comunității, credem că transparența nu e niciodată destulă și vom continua să înregistrăm evoluția veniturilor noastre aici: Moartea caprei noastre. Răspunsuri cinstite la întrebări incomode.

Adresă:

Cluj-Napoca, 400290, str. Donath 46

hello@tac.social

Telefon: 0736366326
Contact: Anca Georgescu, director executiv
Website: www.tac.social