Sanatate

Tabara de PSO bucurie

Perioada: 25.11.2015 - 30.06.2016 Activ în Bucuresti
305,00 Lei
Sumă target: 60000 Lei
Donează

Descriere

Gandeste-te cum ar fi viata ta daca ar trebui sa te ascunzi mereu de privirile celorlalti. Gandeste-te cum ar fi pentru tine daca oamenii din jur te-ar ocoli doar pentru ca nu inteleg prin ce treci. Gandeste-te cum ar fi daca ai purta in tine suferinta nascuta din neputinta de a-ti trai propria viata. Pentru 4 din 100 de persoane aceasta este realitatea de zi cu zi. Pielea lor este „pictata” de psoriazis, o afectiune cutanata cronica, autoimuna, care face ca corpul sa fie acoperit de pete rosiatice si scuame alb-sidefii. Nu, nu este o boala contagioasa, dar pacientii sunt deseori marginalizati. In cazul lor, la suferinta fizica se adauga izolarea. Vrem sa le oferim o tabara terapeutica in care sa participe la grupuri de suport, sa primeasca consiliere.

Scopul proiectului

Obiectivul taberei este de a oferi  suport si consiliere unui nr de 20 pacienti cu psoriazis.Este stiut faptul ca ei sunt adesea marginalizati, confruntandu-se cu probleme care le afecteaza negativ calitatea vietii.Prin aceste sesiuni de consiliere pacientii vor castiga incredere in sine, se vor accepta si vor invata cum sa se faca acceptati.

Cui donez?

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune - APAA ofera sprijin persoanelor si familiilor celor afectati de bolile autoimune. In Romania psoriazisul afecteaza intre 2 si 4% din populatie, peste 400 000 de romani, insa numarul persoanelor  este mai mare daca-i adaugam aici si pe cei apropiati lor: familie, prieteni, colegi.

La tabara vor participa 20 de pacienti, toti cu situatii speciale, fiecare cu o poveste de spus. Partea de consiliere va fi asigurata de APAA, care le va mai oferi si un training cu privire la abordarile terapeutice de ultima ora, pentru ca un pacient informat colaboreaza mai usor cu medicul sau are si o calitate a vietii mai buna.

De ce să donez?

Pacientii cu psorazis, deseori sunt respinsi de cei din jur datorita felului in care arata pielea lor. Daca vrei sa stii cum este starea lor psihica, imagineaza-ti o zi ploioasa, increderea in sine si relatiile cu cei din jur sunt mohorate. Adesea, suferinta le este provocata de modul in care sunt tratati la frizerie, cosmetica sau chiar pe strada, de cum sunt priviti sau judecati. In Romania sunt 400.000 de pacienti in aceasta situatie.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
DANA MOLDOVANU:
Craciun Fericit si LA MULTI ANI!
luni, 19 decembrie 2016 14:54:26
DANA MOLDOVANU:
Va doresc sa aveti parte de bucurii si sa fiti inconjurati mereu de oameni inteligenti si cu suflet.
luni, 19 decembrie 2016 14:53:31
DANA MOLDOVANU:
As vrea sa ne deschidem sufletele pentru a primii cu caldura sarbatorile de iarna. Sa ne consideram la fel de buni ca toti ceilalti si mai speciali, chiar daca de multe ori avem in privire tristete.
luni, 19 decembrie 2016 14:43:04
DANA MOLDOVANU:
Buna ziua oameni dragi,
luni, 19 decembrie 2016 14:39:05
2699 vizualizări

ONG - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune s-a înfiinţat din dorinţa de a oferi suport persoanelor şi familiilor celor afectaţi de aceste boli.

Adresă:

Str Ionita Cegan, nr 3, bl P27, ap 1, sector 5, Bucuresti

Telefon: 0737902953
Contact: Lapadatu Rozalina
Website: www.apaa.ro