Educație

Terapie nonformala pentru copii defavorizati

Perioada: 24.07.2019 - 30.11.2019 Activ în Brasov
300,00 Lei
Sumă target: 705000 Lei
Donează

Descriere

Programul psiho-educativ al asociatiei "Aici pentru Tine" octombrie 2018 - noiembrie 2019 dezvolta mental 30 de copii din medii diferite din Brasov. Unind cele doua lumi, facem o lume mai buna in care nu mai exista diferente si prejudecati.

Conceptul de baza al proiectului lucreaza pe 3 directii: cognitiv, emotional si comportamental prin folosirea tehnicilor de educatie nonformala si stimularea nivelului activ de dezvoltare al fiecarui copil prin jocuri-exercitiu în cadrul sedintelor de dezvoltare.

Prin educatie nonformala si consiliere psiho-sociala, vizam stimularea copiiilor, tinerilor si adultilor in formarea abilitatilor si aptitudinilor psiho-comportamentale, prevenerii si contracararii abandonului scolar si reinsertiei sociale.

Scopul proiectului

Programul de educatie nonformala ofera oportunităţi concrete de învăţare pentru acumularea cunoştinţelor, deprinderilor şi aptitudinilor ce le va permite copiilor dezvoltarea armonioasa a personalitatii.Finalitatea urmarita este descoperirea potentialului uman, increderea in fortele proprii si  cresterea gradului de responsabilitate civica.

Cui donez?

Fiecare modul de 6 luni al proiectului se adreseaza la 30 de copii cu varste intre 6 si 18 ani din medii defavorizate si normale, dar cu aceleasi nevoi cognitiv-emotionale.

Ajutorul nostru ajunge atat la copii cu educatie precara cat si la cei care primesc de la parinti mai mult decat le este necesar. Unind cele doua medii si relationand, se rup niste bariere care in scoala, din pacate, nu fac decat sa desparta, dureros, cele doua lumi. Copiii defavorizati sunt de multe ori umiliti de ceilalti, iar cei cu posibilitati se simt fara sens si singuri.

De ce să donez?

Pentru ca avem nevoie de programe de dezvoltare mentala pentru copii, lucru ignorat in invatamantul traditional. Astfel putem ajuta copiii defavorizati, dar si pe cei din medii normale sa-si invinga traumele, esecurile, neputintele.

Iar ca visele acestor copii sa se implineasca avem nevoie de ajutorul vostru! Noi ii scoatem din anonimat, iar TU faci diferenta, schimbandu-le povestea vietii lor!

 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2135 vizualizări

ONG - Asociatia "Aici pentru Tine"

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci, sprijină copii, adulți și bătrâni cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.

Este una dintre puținele asociații care furnizează servicii sociale licențiate in cumunitate pentru adulti aflati in risc de excluziune sociala, dar sprijim si alte grupuri marginalizate cum ar fi mame maltratate, copiii abandonați, tinerii din familii sărace, cu rezultate deosebite la învățătură, dar și  copii sau adulți cu grave probleme medicale.

Misiunea noastră este inițierea, extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale de integrare în societate a persoanelor și grupurilor marginalizate, prin activități instructiv-educativ-culturale și consiliere psihologică și profesională.

Valori: educatie si preventie, implicare, suport, schimbare, dezvoltare.

”Noi îi scoatem din anonimat, iar TU faci diferența, schimbându-le povestea vieții lor.”

https://asociatiaaicipentrutine.ro/

Adresă:

Str. 1 Mai nr.43, Brasov, Romania.

Telefon: 0726686793
Contact: Gal Adina Camelia