Social

Terapii recuperatorii pentru copii cu dizabilitati neuro-psiho-motorii

Perioada: 05.12.2016 - 29.12.2017 Activ în
170,00 Lei
Sumă target: 45000 Lei
Donează

Descriere

Copii cu dizabilitati . . au abilitati!

Daca aceste abilitati sunt valorizate la timp, ele pot sa creeze valoare adaugata. Au demonstrat-o exemple celebre, precum Albert Einstein, Stephen Howking, Nick Vujicic si multi alti.

In Romania sunt multi copii cu intarzieri in dezvoltare sau cu dizabilităţi din nastere sau dobandite dupa nastere, care, in lipsa unor interventii terapeutice si educative adecvate, nu vor putea sa i-si atinga potentialul maxim.

Pentru a remedia acest neajuns este nevoie de programe nationale de preventie si screening, si de programe de interventie terapeutica si educativa timpurie, precum cel oferit de Fundatia Inocenti copiilor cu dizabilitati neuro-psiho-motorii. Din pacate majoritatea familiilor nu isi permit financiar sa acceseze aceste servicii.

Articole externe

Scopul proiectului

45.000 de lei pentru a asigura activitati de terapie recuperatorie si educative, pe parcursul unui an, unui numar de cel putin 10 copii cu dizabilitati neuro-psiho-motorii de varsta mica, provenind din familii sarace, din mediul rural si urban, din judetul Bistrita Nasaud.

Cui donez?

Cei minim 10 copii beneficiari cu varsta sub 7 ani, din familii din judetul Bistrita Nasaud, au afectiuni motorii, psihologice, neurologice sau genetice.

Fiecare copil beneficiaza de terapii in baza unui plan individualizat de servicii propus de medici specialisti si compartimentul de specialitate al DGASPC. In baza lui, copilul poate beneficia de la 4 pana la 20 de sesiuni pe luna, pe perioade de la cateva luni la cativa ani. Familiile copiilor beneficiari se nu pot sa contribuie financiar la asigurarea terapiilor si de multe ori nici macar la transportul copilului la program. In prezent, prin acest program asiguram gratuit servicii terapeutice de recuperare si educative unui numar de 95 de copii cu dizabilitati din familii biologice si din sistemul de protectie.

De ce să donez?

Donand, asigurati participarea unor copii cu dizabilitati, la un numar de sesiuni de terapie recuperatorie si activitati educative, in programul de interventie timpurie al Fundaţiei Inocenţi, unde personalul sau specializat și cu experiență, le ofera terapie cognitivă, psihologică, kinetoterapie, meloterapie, stimulare senzorială, animație socială și activități de socializare.O sesiune dureaza între 40 si 60 de minute si costa 40 de lei.

3193 vizualizări

ONG - Fundatia Inocenti

Fundatia Inocenti este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, cu caracter filantropic, apolitic şi caritabil, avind ca misiune sprijinirea copiilor si familiilor acestora aflati in nevoie. Misiunea Fundatiei Inocenti este aceea de a oferi sprijin copiilor si familiilor acestora aflati in nevoie, pentru a avea o viata mai buna.

Beneficiarii programelor derulate sunt copii cu si fara dizabilitati din: asistenta maternala; spitale; centre de plasament si familii naturale.

In prezent Fundatia Inocenti desfasoara 8 programe in judetul Bistrita Nasaud, municipiul Bucuresti, municipiul Cluj Napoca.

Adresă: Bistrita, str. Mihai Eminescu, nr. 2, sc.D, ap. 70
Telefon: 0263236368
Contact: Mic Marin
Website: www.inocenti.ro