Mediu

Toamna aceasta Replantam in Brebeni

Perioada: 08.09.2020 - 22.04.2022 Activ în Olt
166,00 Lei
Sumă target: 28000 Lei
Donează

Descriere

Situată la cca 10 km de municipiul reședință de județ – comuna Brebeni are un relief deluros, fiind strabatut de paraul Darjov. Vegetatia este reprezentata prin subzona padurilor de stejar si mixte de tip sud-europene.. Fauna este reprezentata prin mamifere (veverita, bursucul, caprioara), reptile, pasari precum: ciocarlia de padure, potarnichea, gaita, turturica, ciocanitoarea, fazanul.

Comuna Brebeni – a suferit transformări importante în ultimele 2 decenii ceea ce a condus la o deteriorare accentuată a terenurilor şi o creștere a gradului de poluare.

Drumul express Craiova – Pitesti care se va construi la jumatatea distantei dintre comuna Brebeni si Slatina va conduce la modificari ale parametrilor de mediu, trafic, zgomot.

Scopul proiectului

Plantarea în perioada 2021-2022 a 15000 de puieți in zona comunei Brebeni; reducerea proceselor de eroziune a terenurilor din localitate precum şi a gradului de poluare; dezvoltarea spiritului comunitar şi a implicării persoanelor în activități de voluntariat
Asigurarea unei „perdele” verzi de arbori intre comuna Brebeni si municipiul Slatina.

Cui donez?

Ca mărime, comuna Brebeni, se încadrează în categoria comunelor mijlocii, cu o populație totală de 2.968 locuitori, repartizată pe satele componente astfel: Brebeni 2.405 locuitori şi Teiuș 563 locuitori.


Majoritatea persoanelor cu vârsta mai mică de 50 ani și care sunt angajate lucrează pe raza municipiului Slatina la diverse societăţi.
Așezarea geografică, situarea în teritoriu, legăturile cu comunele din județ şi condițiile geoclimatice sunt premise favorabile dezvoltării în perspective a comunei in baza economiei predominant agricole.


Protejarea terenurilor agricole precum şi a celor de pășunat împotriva eroziunii reprezintă o prioritate pentru comunitatea locală.

De ce să donez?

Plantarea unui puiet și îngrijirea lui până la o dezvoltare corespunzătoare costă echivalentul în RON a 3 EURO. Printr-un simplu calcul, vei afla câți copaci poți planta.


Facilitarea redresării mediului înconjurător, crearea unui climat mai sănătos, protejarea biodiversității și ajutarea eforturilor de reîmpădurire. Toate prin plantarea și îngrijirea copacilor!


Susținerea oportunităților de voluntariat.

3090 vizualizări

ONG - ASOCIATIA PRO-VOLUNTARIAT

Misiune

- mobilizarea resurselor umane, financiare și materiale pentru satisfacerea nevoilor comunităților locale și regionale;
- colaborarea cu persoanele juridice, organizațiile non-profit, instituțiile publice şi private în vederea creșterii participării, a calității și diversității experiențelor de voluntariat, precum şi pentru promovarea voluntariatului.

Adresă:

Str. Crizantemei Nr. 3 Bl. 3AB Sc.A Apt. 7 Et. 3

Telefon: 0745302296
Contact: Kalman Szocs