Educație

Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Perioada: 10.11.2014 - 15.02.2016 Activ în Bucuresti
0 Lei
Sumă target: 19800 Lei
Donează

Descriere

Daca fiecare dintre noi s-ar trezi dimineata entuziasmat pentru a merge la munca ca sa realizeze ceva important pentru comunitate, pentru a face o fapta buna sau pentru a ajuta pe cineva, cu singuranta lumea ar fi un loc mai frumos. Acest lucru ar fi posibil daca fiecare dintre noi si-ar gasi locul, ar gasi acea activitate care sa ii dea satisfactie, sau cu alte cuvinte - si-ar gasi vocatia. Acesta este obiectivul pe care urmarim sa-l realizam cu tinerii prin acest proiect: sa ii ajutam sa isi gaseasca visul si apoi sa si-l indeplineasca, sa raspunda la intrebarea "ce vrei sa te faci cand vei fi mare".

Scopul proiectului

Nevoia: Tinerii au nevoie de ghidare in alegerea unei cariere care sa li se potriveasca atat din perspectiva aptitudinilor cat si din perspectiva aspiratiilor

Schimbari:

- tinerii se vor indrepta catre activitati si educatie care sa ii perfectioneze in domenii de interes pentru ei

- cresterea gradului de satisfactie si performanta in munca

Cui donez?

Mai mult ca oricand, copiii si tinerii sunt confuzi, demotivati, neintelesi, cu rezultate slabe la invatatura si marginalizati. Prin consiliere vocationala tinerii vor constientiza care sunt atuurile lor, care sunt inclinatiile si preferintele lor. Prin aceste descoperiri, tinerii pot reflecta si ulterior pot actiona in directia pe care au descoperit-o despre ei insisi. Un tanar care stie ce vrea si ce i se potriveste are o alta abordare fata de procesul de invatare, o alta motivatie fata de procesul de incadrare in campul muncii si un alt grad de responsabilitate.

O categorie pe care urmarim sa o atragem in proiectele noastre este formata din copii si tineri din grupuri defavorizate si cei predispusi abandonului scolar.

De ce să donez?

Speranta unei tari sta in generatiile tinere, care, daca isi gasesc locul in societate si in piata muncii, pot face performanta si inovatie, pot contribui la dezvoltarea economica si la cresterea calitatii vietii si pot atinge multe alte obiective importante pentru noi toti. 

Acum e momentul sa investim in tineri pentru ca acestia au nevoie de ghidare in alegerea carierei, in alegerea unui domeniu de aprofundare si in etica muncii.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
965 vizualizări

ONG - Mentoriama

Scopul Asociației Mentoriama este dezvoltarea societății sub aspectele social și cultural, prin atingerea următoarelor obiective:

promovarea și implementarea programelor de învățare continuă și activități de integrare și reintegrare în societate pentru publicurile țintă: persoanele din comunități etnice, copii și tineri din centrele de plasament, șomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, femei abuzate și copii abuzați, tineri defavorizați, din familii sărace și din zonele rurale, persoane din închisori sau abia eliberați, persoane cu dizabilități, bătrâni, alte categorii de persoane.

Adresă: București, Strada Schitu Măgureanu 27-33, bloc Diham, Sc. A, et. 7, Ap. 42, Sector 1
Telefon: 0747073264
Contact: Liviu