Educație

Un sat, un copil

Perioada: 01.12.2017 - 01.12.2018 Activ la nivel național
3793,00 Lei
Sumă target: 60000 Lei
Donează

Descriere

”Un sat, un copil!” este un proiect de burse care a început prin a încuraja fiecare comună din județul Galați să propună cel puțin un copil cu rezultate excepționale care provine dintr-o familie cu venituri mici. De ce?  Pentru că în România 1 din 2 copii sunt în risc de sărăcie și/sau excluziune socială iar 1 din 5 copii renunță la școală din cauza sărăciei și a rezultatelor proaste la învățătură. În mediul rural, sărăcia este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane. Ne-am propus să construim pe termen lung condiții în care și copiii aflați în situații socio-economice dificile să poată merge la școală, să fie pregătiți și încrezători. Până acum, am oferit pentru 40 de copii din 25 localități din județul Galați burse speciale pentru merite deosebite la învățătură.

Scopul proiectului

Identificarea, susținerea și promovarea prin programul de burse a 60 de copii fără posibilități materiale, dar care au rezultate  școlare foarte bune și au nevoie de sprijin pentru a-și atinge și dezvolta potențialul în anul 2018.

Cui donez?

Proiectul este adresat copiilor din clasele I-XII, aflați în situații dificile, provenind din familii cu venituri modeste, între 40 – 180 lei/membru familie/lună, dar care au rezultate școlare cu medii generale de 9 – 10 și un potențial de dezvoltare deosebit.

Peste 80% dintre bursele din program vor fi acordate copiilor din mediul rural, acolo unde sunt cele mai mari nevoi de susținere și riscul de întrerupere al școlii este cel mai mare. În mediul urban bursele vor avea în vedere tot copii cu rezultate foarte bune din școli generale/ licee, dar cărora părinții nu le pot asigura suportul adecvat.

De ce să donez?

În orice colț din România, chiar și în cel mai mic sat, sau cea mai săracă casă, un copil care nu are posibilități materiale dar are un potențial deosebit, are dorința de a învăța și rezultate foarte bune să găsească susținerea pentru a-și continua studiile și a-și împlini visul, fie că acest vis se numește: “să devin medic”, “să fiu profesor”, etc.

Ajută-ne să strângem cît mai multe donații pentru un prezent mai bun al acestor copii. Mulțumim!

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
6527 vizualizări

ONG - Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putine resurse "voluntarii"  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acelor copii neglijati si uitati. In acel moment viata a 4 dintre ei ai s-a schimbat si au inceput sa locuiasca impreuna cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil incepe atunci cand copiii fara sprijin cauta speranta si ajutor. Programele si activitatile desfasurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar intreaga activitate este concentrata pe interesul si nevoile acestora.

Adresă:

str. Bulevardul Dunarea, nr.3, A8, ap.2

Telefon: 0236 312199
Contact: Anna Burtea