Educație

Voluntar pentru Pace

Perioada: 25.11.2015 - 30.06.2017 Activ la nivel național
80,00 Lei
Sumă target: 15600 Lei
Donează

Descriere

Intr-o lume in continua schimbare, intr-un oras in care oamenii sunt tot mai tristi si raspund tot mai agresiv oricarui contact uman; intr-o astfel de lume avem nevoie de mai multe intelegere, deschidere, atentie la ceea ce suntem si ceea ce trimitem in lume. Oferim gratuit elevilor oportunitatea de a participa la ateliere pentru cultivarea pacii.Urmarim:

- sa crestem constientizarea tinerilor cu privirea la cetatenia globala

- sa sporim implicarea acestora in activitatile de dezvoltare comunitara

- sa alimentam dezvoltarea unei culturi pentru pace

- sa echipam tinerii cu competente privind dezvoltarea si promovarea tolerantei

Alegand pacea in detrimentul violentei putem genera schimbari pozitive oferind oportunitati de dezvoltare sustenabila comunitatilor noastre

Scopul proiectului

Formarea a 15 Voluntari pentru Pace si implicarea acestora in livrarea de ateliere, pe parcursul a 3 semestre scolare.

In cadrul fiecarui atelier vor fi grupe de minim 15 elevi - atelierele vor fi facilitate prin intermediul educatiei nonformale.

Pe toate perioada proiectului vor fi organizate 45 de ateliere catre un numar de 675 de elevi.

Cui donez?

Beneficiarii proiectului sunt elevi de clasele 7-11 din scoli si licee din Bucuresti si cei 15 voluntari pregatiti sa lucreze direct cu ei. 

Prin participarea la aceste ateliere, elevii vor fi pregatiti pentru provocarile de la nivel global dar si in relatiile interumane din viata de zi cu zi. Desi conflictul este un proces natural, violenta nu este. Violenta priveaza indivizii si grupurile de oportunitatea de a se dezvolta la potentialul maxim.

Pacea este un proces care mentine violenta in afara relatiilor interumane.

De ce să donez?

Pentru ca traim intr-o lume in care toti suntem conectati, schimbarile mici de langa tine ajung la tine in valuri mari. Prin intermediul educatiei putem schimba atitudini, vieti, contexte si cu pasi mici societate in care traim. Implicate in sustinerea educatiei si contribuie astfel la conturarea viitorului tau, impreuna alegem pacea in detrimentul violentei.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1808 vizualizări

ONG - Asociatia Urbaniac

Asociatia Urbaniac este un ONG de tineri pentru tineri fondat in martie 2014, activ la nivel National dar si European. In momentul de fata realizeaza activitati de educatie nonformala pe teme ale drepturilor omului folosind arta ca forma de transmitere a mesajului. La nivel European Asociatia Urbaniac este activa in doua retele - City Bound Europe (invatare prin aventura) si International Young Nature Friends (dezvoltare sustenabila si protectia mediului).

Asociatia a desfasurat in anul scolar 2014-2015 activitati extrascolare in scoli cu elevi ai claselor 5-8 (fotografie si arta stradala) dar si ateliere de formare a voluntarilor pe teme sociale prin educatie nonformala si arta.

 

Adresă: Vasile Moanga nr 8
Telefon: 0742986753
Contact: Georgiana Stoia