Sanatate

Zambete sanatoase pentru toti copiii

Perioada: 06.04.2021 - 31.01.2022 Activ la nivel național
510,00 Lei
Sumă target: 25000 Lei
Donează

Descriere

Accesul la sănătate pentru toti copii in special cei proveniți din familii defavorizate si grupuri vulnerabile este valoarea Asociaţiei noastre. Prin acest proiect, ne inclinam in fata propunerii de imbunatatire a accesului la serviciile stomatologice.

Vorbim de egalitate, incluziune, diversitate si discriminarile la care sunt supusi copii din grupurile vulnerabile, haideti sa vorbim si de solutiile pe care le avem pentru ei. Haideti prin acest proiect sa le demonstram ca si ei conteaza, ca si ei sunt tot copii, ca si ei sunt “tot ai nostri” si ca cineva are grija si de ei, de sanatatea lor, sa vada in noi un aliat in luptele pe care le duc zilnic in societate, la scoala, in diversele activitati specifice varstei, etc.

Sunt copii care trebuie sa lupte pentru apararea propriilor drepturi.

Scopul proiectului

25.000 lei-ne ajuta sa oferim copiilor din orasul Satu Mare, prin intermediul cabinetului nostru, tratamente stomatologice(toate gratuite). Prin donatiile vostre, acoperim costul tratamentelor unui numar de 100 copii si oferirea fiecaruia un cadou, un minim necesar igienei orale.

Cui donez?

Ce urmarim? Creșterea calității vieții prin facilitarea accesului copiilor la servicii stomatologice de la cele de baza, pana la cele mai complexe, programe de prevenție si ore de educatie in igiena orala, pentru menținerea unei bune sanatati orale. Copiii au felul lor de a vedea lumea si sunt singurii carora nu le este frica de viitor. Toate gandurile marete, toate inventiile cu adevarat importante au izvorat din sufletul unui copil care a visat sa-si depaseasca conditia si sa impresioneze lumea demonstrand astfel ca evolutia societatii depinde de ambitia visului unui copil. Suntem cu toti constienti, ca o dantura sanatoasa si o igiena orala corespunzatoare ne creste increderea in noi, iar copiilor din aceste grupuri increderea este printre cele mai importante atuuri care le lipsesc.

De ce să donez?

Costurile mari si necesitatile evidentiate in sondajele desfasurate in ultimi ani, concluziile cu privire la necesitatea serviciilor stomatologice in randul copiilor sunt prioritare. Realitatea lipsei educatiei igienei orale, atat in randul copiilor, in special in mediul rural si din grupurile vulnerabile, ne-a deschis dorinta de a cauta suport in voi, printre cei care stiu ce costuri implica in ziua de astazi o vizita la stomatolog.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
8962 vizualizări

ONG - Asociatia Un zambet sanatos pentru copilul tau

Accesul la sănătatea orala, pentru toti copii și tineri inclusiv cei proveniți din familii defavorizate este o valoare a Asociaţiei noastre în care credem cu tărie. De-a lungul a 10 ani de lucru cu copii, am văzut în nenumărate cazuri diferenţa pe care o face educaţia adecvată, experienţială şi pragmatică, în viaţa părintelui şi a copilului său, precum şi a adolescenţilor, mai ales a celor provenind din medii vulnerabile. De aceea ne-am propus să punem aceste concluzii în acţiune şi să dezvoltăm un proiect care să schimbe vieţi, de data aceasta pentru copiii din familii cu resurse restrânse.

Adresă:

Blvd Octavian Goga, nr 2, Satu Mare, Jud Satu Mare

Telefon: 0771445909
Contact: Berko Bogdan