Social

ajuta un copil cu autism sa faca sport

Perioada: 01.06.2016 - 31.08.2016 Activ în Bucuresti Ilfov
40,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Pentru o perioada de 3 luni, 5 copii cu autism vor participa la sedinte de inot avand un program individualizat de adaptare la noul mediu, la interactiunea cu apa si viitorii colegi de echipa (copii neurotipici). Dupa primele doua luni, vor incepe integrarea in echipa de inot (grupa incepatori) alaturi de copii neurotipici. Activitatile vor crea o punte de comunicare intre copii cu dizabilitati din spectrul autist si antrenorii de inot/copii tipici care frecventeaza bazinul.

Scopul proiectului

Scopul principal al acestui proiect este de a creste accesul la sport (inot) pentru 5 copii cu dizabilitati din spectrul autist.

 

Cui donez?

Beneficiari directi ai sedintelor de inot sunt 5 copii cu autism, cu varsta cuprinsa intre 3 si 13 ani, cu domiciliul in Bucuresti si Ilfov.Beneficiari indirecti vor fi copiii nondizabili (copii normal dezvoltati din punct de vedere neuropsihic) care pe parcursul a trei luni vor învăța cum să interacționeze și sa ajute un copil cu TSA, va crește toleranța și acceptarea lor față de persoanele cu comportamente sociale diferite, si vor disemina informatiile in comunitatil din care fac parte.De asemenea, o categorie foarte importantă de beneficiari vor fi profesori de înot; acestia vor fi instruiți în cele trei luni ale programului in  lucrul cu copiii cu autism, în scopul cresterii accesului la sport pentru copii cu dizabilități.

De ce să donez?

La Asociatia Sprijin Pentru Autism credem că fiecare copil cu autism merita servicii de recuperare exceptionale.Atâta timp cât există copii care au nevoie de ajutorul nostru, vom face tot ce este nevoie pentru a le oferi serviciile si ingrijirea de calitate pe care o merita.Speram la o lume în care nici un copil nu suferă din cauza lipsei de acces la sport si educație.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1509 vizualizări

ONG - Asociatia Sprijin Pentru Autism

Asociatia Sprijin Pentru Autism a luat fiinta datorita experienţelor personale dificile ale membrilor fondatori in identificarea  serviciilor specializate de recuperare a propriilor copiii diagnosticati cu TSA şi a încercărilor de integrare a copiilor în grădiniţă si/scoala de masa. Obstacole pe care le-au intalnit au fost reticienţă, nehotărâre şi cunoaştere superficială sau inexistenta a nevoilor educaţionale ale copilului cu TSA. Asociatia urmareste prin constituirea de programe, recuperarea prin intermediul terapiilor (comportamentala, aplicata, ocupationala, kinetoterapie, precum si orice alte terapii ajutatoare) a persoanelor cu tulburari pervasive de dezvoltare, tulburari de limbaj, retard motor, retard mintal si cu orice alte tulburari de dezvoltare. In acest scop Asociatia initiaza, promoveaza si desfasoara activitati privind strangerea de fonduri pentru sustinerea si implementarea programelor de terapie.

Adresă:

Sos Giurgiului nr 181,ComJilava-Ilfov

Telefon: 0742289014
Contact: Cristina Abdula