Partener de implementare
Sanatate

Monica Bunaciu: transparența este cea care generează încredere

Distribuie pagina pe

BB:    Prin Campionatul de Bine este prima oară când ați încercat să atrageți banii necesari acestui proiect sau ați avut și alte tentative?


MB: Am participat la Campionatul de Bine atât în 2014 cât și în 2015, cu 2 proiecte pentru achiziționarea de aparatură indispensabilă efectuării unor terapii corecte pacienților cu leucemii și alte patologii hematologice. Datorită acestui Campionat și sumelor câștigate, astăzi, pacienții din Brașov, Spitalul Universitar de Urgență București și Colentina pot avea un diagnostic corect si complet care le permite o terapie tiblata pentru a avea rezultate optime. Totodată, secțiile de hematologie din SUUB, Colentina și 2 și 1 și 3 Fundeni, au infusomate și injectomate pentru administrarea corectă a tratamentelor. Datorita donațiilor primite, viața pacienților este mai ușoara și șansele lor de vindecare sunt mai mari. Mulțumim!


BB:    Cum ați reușit să strângeți banii necesari proiectului? Ați desfășurat alte activități, cum l-ați promovat?


MB:  Având foarte mulți supraviețuitori care au încredere în transparența acțiunilor noastre și care au încredere în proiectele care le sunt dedicate, am avut o acoperire destul de mare în rețelele de socializare.


BB:    Cum v-a ajutat Campionatul de Bine în punerea pe picioare a proiectului?


MB: Fondurile strânse au fost cărămizi de baza în clădirea lui.


BB:    Care vor fi  rezultatele campaniei și ale proiectului pe care îl desfășurați acum?


MB: ATLL este o boală rară, cauzată de virusul HTLV, transmisibil prin transfer de celule. Din păcate România este țara cu cei mai mulți pacienți, motiv pentru care ni se pare normal ca cei mai buni specialiști pe plan mondial să se afle aici. Proiectul nostru actual se adresează chiar acestei probleme.
Astfel, urmărim crearea celor mai buni specialiști pe plan mondial, în România, iar rezultatele conexe vor fi:
a) o șansă de vindecare pentru pacienții care în prezent suferă de o boala teoretic incurabilă
b) daca specialiștii vor fi în România, vom putea atrage fonduri de la pacienții străini care se vor trata în România. Asta înseamnă că spitalele vor avea fonduri pentru medicamente și din alte surse în afara asigurărilor.


BB:    Ce sfaturi aveți pentru ONG-urile care înscriu proiecte? Dar pentru donatori?


MB: Să creadă în proiectele lor și să propună proiecte care să poată ajuta persoane pe care nimeni altcineva nu le poate ajuta.

Bursa Binelui

Articole asociate

  Bursa Binelui

  Tips and Tricks pentru semifinaliștii Campionatului de Bine de la Cristi Airinei

  BB: Dacă ar fi să rezumați într-o frază, care este secretul locului pe care l-ați ocupat în Sferturile Campionatului de Bine? C.A.: Comunitate și transparență. Din păcate, sau d...
  BB

  Florin Boitan și așteptările sale de la Bursa Binelui

  BB: Care sunt principalele așteptări pe care le aveți în legătură cu Bursa Binelui?   Florin Boitan: Ne așteptăm ca atât asociația noastră cât și proiectul pe care tocmai l-am...
  Bursa Binelui

  Premiul lunii mai ajunge la Fundația Părinți din România

  Câștigătorul lunii mai, al premiului în valoare de 500 de euro, este proiectul ”PEDITEL 1791 - Un apel și panica dispare. Asistență medicală gratuită pentru copiii de la țară”...