Partener de implementare
Educație

Summer Job în BCR, ediția 2017

Distribuie pagina pe

În România, elevii de liceu, prin programa scolară clasică, nu sunt suficient de expusi la situaţii şi informatii care sa ii ajute să îşi gestioneze mai bine bugetul. O serie de studii recente dezvaluie o dublă carenţă în privinţa gradului de alfabetizare financiară a românilor: atât lipsa educaţiei în gestionarea bugetului personal, cât şi deficiente în înţelegerea serviciilor bancare. Fenomenul este susţinut şi chiar generat de contextul în care sistemul formal de învăţământ din România oferă oportunităţi limitate de educaţie financiară în şcoli, licee sau universităţi.
 
În plus, elevii nu au acces la programe care să le ofere experienţe reale de muncă şi, astfel, să îi ajute să îşi descopere afinităţi cu diverse domenii, înainte de a-şi alege o facultate. În acest sens, statul roman, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Muncii, încurajează companiile sa angajeze tineri, oferind o compensatie egală cu 50% din salariul minim brut pentru fiecare elev sau student angajat pe perioada vacanţei. În cazul acestui program, această compensaţie nu acoperă cheltuielile cu programul, dar a reprezentat o modalitate de eficientizare a bugetului.
 
Urmărind componenta de educaţie financiară a politicii de implicare în comunitate a BCR, proiectul Summer Job în BCR răspunde unor nevoi reale ale tinerilor – educaţia financiară şi dezvoltarea profesională. În acest moment, este singurul program de internship plătit adresat elevilor de liceu din România.
În Summer Job vei învăţa din practică noţiuni de educaţie financiar-bancară, vei câştiga primii bani de buzunar şi vei învăţa cum să îi administrezi responsabil.
 
Dacă ești elev de liceu şi ai peste 16 ani, așteptăm şi în acest an aplicația ta!
Ce trebuie să faci pentru a te înscrie?
Pentru a te înscrie, trebuie să urmezi doi pași simpli care te vor ajuta să acumulezi cunoștințe de educație financiară și te vor provoca să te prezinți într-un mod creativ:
1. Accesează platforma noastră de cursuri online Laboratorul de Cariere în perioada 15 mai - 29 mai 2017 pentru a parcurge modulul Inteligența financiară pe înțelesul tuturor. Vei învăța cum să-ți calculezi bugetul personal, cum să-ți setezi obiective financiare și vei putea trece în etapa următoare a competiției Summer Job.  Atenție, pentru a finaliza modulul trebuie să-ți faci cont pe platformă și să accesezi toate videoclipurile, quiz-urile și materialele existente. După finalizarea modulului, te vei califica în etapa a doua de selecție care se va derula în perioada 29 mai-15 iunie 2017.
2. Realizează o lucrare în limba română cu tema "Cine sunt eu?” și spune-ne într-un mod cât mai onest, creativ și original care sunt abilitățile, calitățile sau talentele care te recomandă să faci parte din echipa celei mai mari bănci din România. Nu uita să ne spui de ce eşti potrivit pentru acest job! Poți scrie un eseu, poți face o prezentare, un film sau un videoclip sau o înregistrare audio. De fapt, poți folosi aproape orice mijloc de exprimare.
 
Trimite lucrarea Cine sunt eu? pana  pe 15 iunie 2017, pe adresa summerjob@bcr.ro
Atenție! Materialul nu poate depăși 5MB.
 
Jurizarea şi alegerea câştigătorilor (15 – 28 iunie)
Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din angajați BCR din cadrul Direcţiilor Comunicare, Marketing, Managementul Segmentelor Retail (Echipa Segment Tineri) şi Resurse Umane.
 
Juriul va acorda pentru fiecare participant note de la 1 la 5 (în care 1 este cea mai mică notă, iar 5 cea mai mare) la fiecare din următoarele criterii: Originalitate şi Creativitate; Respectarea şi Înţelegerea Temei; Corectitudinea Argumentării. Pentru o jurizare corectă şi obiectivă, membrii juriului vor face evaluarea fără să cunoască numele autorilor.
 
Primii 50 clasaţi vor câştiga un job pe timpul verii la BCR, în oraşul în care locuiesc. Castigatorii vor fi contactati in perioada 26-28 iunie 2017.
 
Internship-ul în BCR (15 iulie - 31 august) presupune:
# 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămână;
# taskuri săptămânale pe teme de educaţie financiar bancară, iar cele mai bune vor fi premiate;
# fiecare elev va avea un mentor care îl va ghida pe parcursul internship-ului şi îl va sprijini în rezolvarea sarcinilor săptămânale.
 
De ce să participi?
# vei avea prima experienţa de muncă. Pe timpul verii, vei avea adresă de email, contract de muncă, obiective şi taskuri săptămânale;
# vei învăţa din practică noţiuni de educaţie financiar bancară;
# îți vei câştiga singur(ă) banii de buzunar şi vei învăţa cum să îi administrezi;
# vei vedea cum e sa lucrezi într-o bancă;
# îți vei face prieteni noi.
 
Mai ai întrebări? Scrie-ne la summerjob@bcr.ro.
Mult succes! :)

Bursa Binelui

Articole asociate

  Bursa Binelui

  Laura Ionescu: Prima regulă a comunicării unui ONG în online ar fi ca ea să existe

  Laura Ionescu este co-owner Dume de Mestecat, adică jocuri de cuvinte printate pe tricouri, stickere sau coastere. De anul trecut a schimbat job-ul de copywriter pentru cel de freelancer, iar din 2015...
  Bursa Binelui

  Bursa Binelui încheie anul cu peste 100.000 euro strânși pe platformă în 2021

  BursaBinelui.ro, platforma de donații fără comision inițiată de BCR în parteneriat cu Euplătesc.ro, a strâns de la începutul anului și până în prezent, peste 100.000 euro...
  Bursa Binelui

  HOW TO... Organize financially your NGO

  În luna decembrie, Bursa Binelui organizează un nou workshop din seria HOW TO dedicat organizațiilor înscrise pe platforma de donații fără comision. Cel de-al patrulea workshop din acest...