Partener de implementare
Sanatate

Tips and Tricks pentru semifinaliștii Campionatului de Bine de la Cristi Airinei

Distribuie pagina pe

BB: Dacă ar fi să rezumați într-o frază, care este secretul locului pe care l-ați ocupat în Sferturile Campionatului de Bine?

C.A.: Comunitate și transparență. Din păcate, sau din fericire...exista o comunitate destul de puternică în jurul unei afecțiuni pentru care luptăm, Diabetul Zaharat tip 1. Soția mea are diabet, și am descoperit ca sunt, din păcate mulți oameni care suferă de aceasta afecțiune.

 

BB: Cum ați promovat acest proiect cu care v-ați înscris în Campionatul de Bine?

C.A.: Facebook și câteva emailuri trimise prietenilor. Am făcut o ieșire la Moara de Hârtie și Satul Meșteșugarilor cu copii cu diabet. A fost super, mai ales că cei de acolo ne-au oferit gratuitate pentru 20 de copii care au făcut felicitări de Craciun. Acolo am discutat cu ei despre diabet si despre turul României pe bicicleta, iar participanții, pentru ca oricum nu au plătit intrarea, au donat. 

La fel, am prezentat unei școli, iar părinții au donat. Le-am vorbit copiilor despre diabet și despre ceea ce presupune aceasta afecțiune. Pe blog am scris:

 https://dasieupot.wordpress.com/2016/12/21/nu-ma-mai-ating-de-dulciuri/

 

BB: Cu cine ați vorbit cel mai des despre proiectul vostru: presa, prieteni de pe FB, cunoscuții din viața de zi cu zi, autorități, antreprenori locali, parteneri, alte organizații non-profit din județ sau partenere?

C.A.: Toți prietenii noștri de pe FB știu despre „Da, si eu pot” în Bursa Binelui, colegi și parteneri. Am trimis mesaje către toți cunoscuții. 

 

BB: Ce sfat le-ați da celor care au reușit să se califice în semifinalele Campionatului de Bine? Cum ar trebui să abordeze această etapă pentru a strânge mai multe fonduri?

C.A.: Perseverență și transparență. Cred ca trebuie să definești foarte clar scopul. 

 

BB: Dumneavoastră ce veți face în Semifinală, care sunt direcțiile pe care vă veți concentra eforturile pentru a strânge cât mai multe fonduri?

C.A.: Din păcate am cam epuizat mijloacele de comunicare, dar vom încerca sa mai atragem prin promovare, vom încerca ceva acțiuni de conștientizare cât de curând. Reluând activități cum sunt cele întreprinse la Moara de hârtie din Satul Meșteșugarilor. Mai multe aici: https://dasieupot.wordpress.com/2016/11/26/da-si-eu-pot-la-moara-de-hartie/

 

BB: Care sunt principalii „promotori” ai proiectului?

C.A.: Părinții cu copii cu diabet, in special persoane care "înțeleg" aceasta boala. 

 

BB: Care sunt canalele de comunicare la care veți apela în principal în această etapă a Campionatului de Bine?

C.A.: FB, blog si newsletter. 

 

Cristi Airinei este reprezentant al organizației Sprijin pentru Diabet, participantă în Campionatul de Bine cu proiectul "Da, și eu pot".

Bursa Binelui

Articole asociate

  Bursa Binelui

  Echipa BCR susține MagiCamp la Swimathon 2017

  Echipa BCR #Încredere este formată din Ionuț Stanimir, Octavian Piciu, Ionuț Ciontu, Adriana Istrate și Gabriel Pralea.   Echipa susține MagiCAMP, singura tabară pentru copiii cu afecțiun...
  Daniela Martinescu

  Cartea Binelui a inceput pe bursa

  Am inceput sa scriem Cartea Binelui, si suntem incantati si onorati ca suntem impreuna intr-un proiect asa de frumos. The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention - Osca...
  BB

  Ajută-mă să exist în lumea ta, primele rezultate ale proiectului

  Un alt ONG înscris pe platforma Bursa Binelui își continuă misiunea cu ajutorul banilor strânși în urma participării în Campionatul de Bine. Proiectul „Ajută-mă să...