Partener de implementare
Social

Românii, printre cei mai generoși donatori din Europa

Distribuie pagina pe

Știai că românii se află în topul celor mai generoși donatori din Europa? 87% dintre români au spus, într-un sondaj din 2022 realizat de Dynata, că sunt interesați să susțină organizațiile de caritate, iar luna decembrie este luna în care aceștia sunt dispuși să doneze cel mai mult.

               Principalele domenii către care românii își îndreaptă donațiile sunt: sănătatea (32%), ajutorarea copiilor orfani și/sau a bătrânilor singuri (27%), îmbunătățirea educației copiilor (14%) și protecția animalelor (12%), conform unui alt studiu realizat de Daedalus Online, prin intermediul portalului Frappe Digital. Totodată, ce i-ar convinge cel mai mult pe români să doneze către un ONG sunt rezultatele reale ale proiectelor sale (60%), destinația fondurilor către copii (41%) și transparența în folosirea fondurilor strânse (36%).

               Platforma Bursa Binelui confirmă apetitul românilor de a dona și ajuta cauzele care au nevoie de sprijinul lor. Până în prezent, pe platformă s-au străns donații de peste 1 milion de euro.

               De asemenea, până acum peste 1,200 de proiecte au reușit să strângă donații prin intermediul platformei Bursa Binelui. Iar, dacă ONG-urile nu au reușit să își atingă target-ul până la termenul limită, acestea își pot prelungi și relista proiectul pe platformă.

               În final, folosim acest articol și pentru a-ți reaminti că poți inclusiv redirecționa 3.5% din impozitul pe venit (Formularul 230) către un ONG, până pe 25 mai 2024. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, poți accesa acest articol.

Bursa Binelui

Articole asociate

  Bursa Binelui

  Câștigătorii Campionatului de Bine au fost premiați de Bursa Binelui

  În cadrul Campionatului de Bine, ediția a V-a, organizat de Bursa Binelui - singura platformă online de donații fără comision din România - au fost înscrise 140 proiecte sociale, imp...
  Bursa Binelui

  BCR si Bursa Binelui sustin Gala Societatii Civile

  Cele treisprezece editii de pana acum au adunat in total peste 1.850 de proiecte non-profit. Aceasta colaborare cu Gala Societatii Civile a venit ca o continuare fireasca a lansarii proiectului Bursa...
  Bursa Binelui

  Program Workshop Campionatul de Bine 2014

  Coordonate: 23 octombrie 2014, ora 10.00Institute, THE CAFE [Stirbei Voda 104-106, Bucuresti]Sosirea invitatilor: 9.30 – 10.00   Deschidere10.00: Lansare & introducere Campionat...