Partener de implementare
Social

Românii, printre cei mai generoși donatori din Europa

Distribuie pagina pe

Știai că românii se află în topul celor mai generoși donatori din Europa? 87% dintre români au spus, într-un sondaj din 2022 realizat de Dynata, că sunt interesați să susțină organizațiile de caritate, iar luna decembrie este luna în care aceștia sunt dispuși să doneze cel mai mult.

               Principalele domenii către care românii își îndreaptă donațiile sunt: sănătatea (32%), ajutorarea copiilor orfani și/sau a bătrânilor singuri (27%), îmbunătățirea educației copiilor (14%) și protecția animalelor (12%), conform unui alt studiu realizat de Daedalus Online, prin intermediul portalului Frappe Digital. Totodată, ce i-ar convinge cel mai mult pe români să doneze către un ONG sunt rezultatele reale ale proiectelor sale (60%), destinația fondurilor către copii (41%) și transparența în folosirea fondurilor strânse (36%).

               Platforma Bursa Binelui confirmă apetitul românilor de a dona și ajuta cauzele care au nevoie de sprijinul lor. Până în prezent, pe platformă s-au străns donații de peste 1 milion de euro.

               De asemenea, până acum peste 1,200 de proiecte au reușit să strângă donații prin intermediul platformei Bursa Binelui. Iar, dacă ONG-urile nu au reușit să își atingă target-ul până la termenul limită, acestea își pot prelungi și relista proiectul pe platformă.

               În final, folosim acest articol și pentru a-ți reaminti că poți inclusiv redirecționa 3.5% din impozitul pe venit (Formularul 230) către un ONG, până pe 25 mai 2024. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, poți accesa acest articol.

Bursa Binelui

Articole asociate

    Bursa Binelui

    Bursa Binelui te premiază pentru donațiile atrase pe platformă

    Bursa Binelui va premia lunar, timp de trei luni în perioada aprilie – iunie 2019, proiectele care vor atrage cea mai mare sumă din donații pe platformă pentru campaniile lor.   &Ic...
    Bursa Binelui

    Sânziana Vatră - Arată ceea ce faci și oameni vor veni alături

    BB: Prin Campionatul de Bine este prima oară când ați încercat să atrageți banii necesari acestui proiect sau ați avut și alte tentative?   SV: Anul trecut a fost prima oară câ...
    Bursa Binelui

    Workshop #Scriere creativă: Show Don't Tell

    Georgiana Ilie este editor asociat la DoR (Decât o Revistă) și trainer de storytelling. În ultimii cinci ani, a lucrat cu peste 100 de organizații neguvernamentale și companii pentru a le...