Social

Bursa Binelui a premiat castigatorii Campionatului de Bine

...
Data de publicare 26.02.2015 Publicat de Bursa Binelui

Campionatul de Bine 2014-2015 a reunit 90 de proiecte si 75 de organizatii non-profit, neguvernamentale, din care, 53 de proiecte si 50 de organizatii s-au calificat in Semifinala si 27 de proiecte si organizatii au ajuns in Finala Plina de Bine.

 

Castigatorii celei de-a doua editii a Campionatului sunt: Asociatia Romana Impotriva Leucemiei – ARIL cu proiectul ″Dotarea Laboratorului Sectiei de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti″, Asociatia SOS Infertilitatea, cu proiectul ″Fertilitatea are nevoie de ocrotire si sprijin″ si Asociatia Kogayon, cu proiectul ″Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte″. Castigatorii au fost premiati de catre BCR cu dublarea sumelor atrase din donatii, in limita a 5.000 de euro.

 

Asociatia Romana Impotriva Leucemiei – ARIL a reusita sa stranga 37.785 lei de la 1.082 de donatori pentru proiectul ″Dotarea Laboratorului Sectiei de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti″, care isi propune dotarea sectiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) cu un flowcitometru, echipament performant, care sa permita celor peste 800 pacienti care calca lunar pragul sectiei diagnosticarea corecta si rapida a patologiilor de sange.

 

“Cu mult entuziasm, am reusit sa strangem alaturi de noi voluntari, care ne-au fost alaturi de-a lungul timpului si care si-au aratat devotamentul si implicarea inca o data. A fost un efort concentrat si o victorie mult dorita. Faptul ca de ani de zile sprijinim pacientii cu leucemie si ca multi dintre ei astazi sunt supravietuitori ne-a dat credibilitate, in ciuda lipsei de mediatizare foarte mare”, explica Monica Bunaciu, Presedinte si membru fondator - Asociatia Romana impotriva Leucemiei – ARIL.

 

Asociatia SOS Infertilitatea a strans 25.020 lei de la 1.518 donatori pentru proiectul ″Fertilitatea are nevoie de ocrotire si sprijin″, care isi propune sa informeze mai bine pacientii cu privire la afectiunea lor, sa ii ajute sa o abordeze eficient, cu mai multa incredere si optimism. De asemenea, proiectul are ca obiectiv si sa convinga Ministerul Sanatatii ca pacientii hipofertili trebuie sprijiniti.

 

„Este prima noastra campanie de fundraising (cu exceptia campaniilor pentru 2% din impozitul de venit si a celor cateva sponsorizari in baza a 20% din impozitul pe profit) si ne bucuram mult ca a fost un pariu castigat. Caci, dincolo de competitie si premiu, pentru noi fiecare dintre cele peste 1.500 de donatii din aceasta competitie inseamna un mesaj de sustinere”, spune Nicoleta Cristea-Brunel, fondator Asociatia SOS Infertilitatea.

 

Proiectul ″Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte″ al Asociatiei Kogayon a atras 818 donatori si 35.510 lei pentru crearea unui nucleu de coordonare al ecoturismului zonei, al promovarii valorilor naturale, in special al celor doua arii naturale protejate in a caror administrare este implicata Asociatia Kogayon.

 

“Pentru noi experienta strangerii de fonduri este una noua si am invatat multe din Campania pe care am derulat-o in Campionatul de Bine. Ne-am bazat Campania, in special, pe voluntarii si prietenii care ne ajuta de peste 10 ani“, a marturisit Florin Stoican, Presedinte Asociatia Kogayon.

 

1518 vizualizări

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.