Social

Bursa Binelui lansează a III-a ediție a Campionatului de Bine

...
Data de publicare 13.11.2015 Publicat de Bursa Binelui

Bursa Binelui, singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, lansează cea de-a treia ediție a Campionatului de Bine. Înscrierile se pot face între 13 și 25 noiembrie.

Competiția urmărește să transforme organizațiile în fundraiseri în vederea atragerii de donații pentru propunerile de proiecte sau proiectele în curs de implementare. Premiile vor consta în dublarea sumelor strânse de către ONG-urile clasate pe primele trei locuri în cadrul Campionatului de Bine, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare proiect câștigător.

“Bursa Binelui este un instrument pus la dispozitia ONG-urilor pentru a atrage fonduri pentru proiectele pe care doresc să le implementeze. O direcție de dezvoltare oferită de platformă, când vorbim despre posibilitățile organizațiilor de a asigura finanțări pentru proiectele lor, este aceea de a-i învăța și ajuta cum să atragă fonduri de la donatori individuali sau din comunitățile în care activează folosind mijloacele de plată moderne – cardul bancar – care ușurează și flexibilizează mult actul donației.” declară Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare, BCR.

Cu ocazia lansării Campionatului de Bine, ediția 2015, Bursa Binelui a organizat un workshop dedicat organizațiilor non-profit, neguvernamentale, care doresc să înscrie în Campionatul de Bine propuneri de proiecte sau proiecte în curs de implementare pentru a atrage donații.

“Pe platforma Bursa Binelui, sunt încurajate donațiile de valori mici, pentru că platforma nu percepe niciun fel de comision. Astfel, 5 lei donați, 5 lei ajung în contul ONG-ului Edițiile anterioare ale Campionatului de Bine ne-au demonstrat că oamenii devin din ce în ce mai conștienți că fiecare mic ajutor contează - am reușit să strângem aproape 162.000 de euro din peste 14.450 de donatii. Am adus câteva îmbunătățiri platformei și sperăm că și ediția de anul acesta a Campionatului de Bine va fi una de real folos celor peste 300 de ONG-uri de pe Bursa Binelui”, a încheiat Nicoleta Deliu.

Între 26 noiembrie și 16 decembrie 2015, vor avea loc Sferturile Campionatului de Bine, în care organizațiile trebuie să atragă, pentru fiecare proiect înscris în Campionat, cel puțin 300 de lei de la cel puțin cinci donatori diferiti.

Semifinala Campionatului de Bine se va desfășura între 17 decembrie 2015 și 20 ianuarie 2016. În perioada aceasta, pentru fiecare proiect calificat, organizațiile trebuie să atragă donații în valoare de cel puțin 1.000 de lei de la 20 de donatori diferiți.

În ultima etapă, în Finala Plină de Bine, fiecare proiect calificat trebuie să atragă o sumă cât mai mare de donații de la cât mai mulți donator, între 21 ianuarie 2016 și 17 februarie 2016. Vor fi declarate câștigătoare și premiate primele trei proiecte cu cel mai mare scor, calculat pe baza sumele atrase din donații și numărul de donator pe tot parcursul Campionatului de Bine.

Câștigătorii ediției anterioare au fost: Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL cu proiectul Dotarea Laboratorului Secției de Hematologie a SUUB, care a atras 37.785 lei de la 1082 donatori distincți, Asociația SOS Infertilitatea cu proiectul Fertilitatea are nevoie de ocrotire și sprijin, care a obținut 25.020 lei de la 1518 donatori și Asociatia Kogayon cu Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte, care a atras 35.510 lei de la 818 donatori.

Bursa Binelui încurajează organizațiile să înscrie în Campionatul de Bine proiecte implementate sau care urmează să fie implementate în comunitatea în care aceasta activează sau pentru o anumită categorie de beneficiari ai organizației, plecând de la o nevoie identificată în comunitate sau în rândul beneficiarilor, pentru care organizația dorește să strângă fonduri.

1502 vizualizări

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.