Social

Workshop #Fundraising - Cum să creezi comunități

Susținut de Linda Liukas
Data de publicare 07.11.2016 Publicat de Bursa Binelui

Linda este autorul Hello Ruby, o carte ilustrată  pentru copii despre lumea ludică și fascinantă a computerelor. De asemenea, este fondatorul Rails Girls, o mișcare globală pentru inițierea tinerelor femei în programare, care se desfășoară în peste 260 de orașe. Iubește Muji, Zelda Fitzgerald, software și lucrurile care ies în evidență.

Cartea propusă de ea, Hello Ruby, și-a făcut debutul pe Kickstarter și imediat a strâns $10,000, suma țintă, după doar 3.5 ore, adunând în total fonduri în valoare de 380 000 de dolari. Hello Ruby este cartea cea mai bine finanțată pe platforma Kickstarter la categoria cărți pentru copii. Prelegerile sale TED Talk au adunat peste 1 milion de vizualizări.

Linda este o figură centrală în lumea programării și a lucrat la edutech cu mult înainte de a se numi așa. Linda este fondatorul Rails Girls, un fenomen global adresat tinerelor femei în vederea alfabetizării acestora în programare. În cadrul workshop-urilor, organizate de voluntari în peste 260 de orașe, au fost puse bazele fundamentelor programării pentru mai mult de 10.000 de femei din întreaga lume.
 
Anterior, a lucrat la Codecademy, o companie din New York, care oferă servicii de educație în programare cu peste 5 milioane de utilizatori din întreaga lume, dar a lăsat în spate acest proiect pentru a lucra la cartea pentru copii despre care ea consideră că este cea mai bună platformă pentru inițierea copiilor în programare.

Mai mult, ea consideră că a ști programare este o necesitate în secolul 21, iar oamenii trebuie să știe ABC-ul programării, care este o chestiune proximă. Consideră că lumea noastră este din ce în ce mai mult condusă de software și că avem nevoie de diversitate mai mare în rândurile celor care o construiesc: cea mai bună metodă de a introduce copii în programare este prin poveste.

Premii
Thinkers 20: The Brightest Business Minds of Northern Europe 2016
50 most inspiring women in technology in Europe 2015
Mensa Finland 2015 Award
Koodia Suomesta 2015 Award
Vuoden kasvattaja Espoo 2015 Award
The Young Speaker of the Year in Finland 2015
Finland State Award for Children’s Culture 2014
30 under 30 in Northern Europe 2014
Ruby Hero 2013
Digital Champion of Finland.


Înscrie-te la workshop

1081 vizualizări

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.