Social

Ziua Internationala a Cooperativelor si Cooperatiei mestesugaresti sarbatorita la Targul Bursa Binelui

...
Data de publicare 09.07.2015 Publicat de Bursa Binelui

Organizatiile si proiectele care vor participa sunt:

Atelier Simplus va prezenta jucariile Lili si Lulu, nascute din dorinta de a crea un mediu de lucru stabil pentru persoanele angajate, someri de lunga durata care nu reuseau sa se integreze pe piata muncii.
Taca Paca va pune la vanzare jucarii facute din cartoane, pet-uri si tevi, al caror pret se transforma in fonduri pentru a oferi jucarii adevarate copiilor din familiile defavorizate.

Fundatia Motivation va expune obiecte realizate in cadrul atelierului de terapie ocupationala de catre tineri cu dizabilitati, cu varste intre 16 si 27 de ani, indrumati de catre terapeuti.
Brutaria CONCORDIA va vinde produse de panificatie, realizate de tineri aflati in dificultate si care sunt incurajati sa urmeze cursurile de brutar/patiser ale Scolii de Meserii CONCORDIA.
remesh va prezenta sacose, genti si accesorii unice realizate din deseuri publicitare stradale de catre persoane dezavantajate.

Wunderkraft va expune obiecte pentru femei, barbati si copii, produse de casa si gradina si obiecte artizanale realizate prin tehnici de reciclare creativa.
Mesteshukar ButiQ va propune colectii in serie mica sau unicat care imbina mestesugul traditional rom cu designul modern.

Asociatia Free Miorita va expune si va vinde fotografii din cadrul campaniei „Lumina pentru Romania” realizate de Andrei Becheru, becuri opait, tricouri din campania „Lumina pentru Romania” si autocolante Free Miorita. Scopul campaniei Lumina pentru Romania este de a descoperi scoli si gospodarii fara curent electric si de aduce la lumina povestea lor. Din 2013, a fost instalate sisteme fotovoltaice in patru scoli si 22 de gospodarii din cinci judete.

Touched Collection va prezenta bijuterii create de mame aflate in dificultate, victime ale violentei domestice sau a traficului de persoane.
Atelierul de Panza va vinde sacose din bumbac cu imprimeurile Atelierului si sacose realizate din textile reciclate.


Merci Charity Boutique va fi prezent cu accesorii si obiecte vestimentare, create pentru a sustine cauzelor umanitare Merci (tratament stomatologic gratuit copiilor tratati in Institutul de Oncologie Bucuresti sau diferite cazuri sociale, tratamente etc.).
Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23” va expune obiecte din ceramica si vase emailate. O parte din incasarile brandului PATZAIKIN sustine proiectele Asociatiei “Ivan Patzaichin – Mila 23” de dezvoltare durabila a Deltei Dunarii si a comunitatilor locale.

Acceseaza Albumul cu produse

 


Ziua Internationala a Cooperativelor si Cooperatiei Mestesugaresti a fost prima data sarbatorita in 1994, cand Adunarea Generala a ONU a recunoscut rolul cooperativelor ca factor indispensabil al dezvoltarii economice si sociale si a invitat guvernele, organizatiile internationale, agentiile specializate si organizatiile cooperatiste nationale si internationale sa sarbatoreasca aceasta Zi (rezolutia 49/155 din 23 decembrie). In fiecare an, prima sambata din luna iulie este dedicata Zilei Internationale a Cooperativelor si Cooperatiei Mestesugaresti. 

2070 vizualizări

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.