Educație

500 de carti pentru copiii din sistemul de protectie sociala

Perioada: 06.12.2021 - 06.06.2022 Activ în Suceava
90,00 Lei
Sumă target: 12500 Lei
Donează

Descriere

În luna august 2021 Fundația Te Aud România cu sprijinul organizației elvețiene We Tomorrow, a coordonat o tabără de vară în limba engleză pentru 60 de copii din sistemul de protecție socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. În cadrul acestei tabere voluntarii We Tomorrow si voluntarii Te Aud România au desfășurat cursuri de engleză, activități educaționale și sportive pentru cei 60 de copii. Totodată, voluntarii au contribuit la transformarea unei camere de zi într-un centru multimedia. Centrul a fost dotat cu 8 laptopuri, videoproiector, bibliotecă și un castel cu scări pentru ca beneficiarii să aibă un loc de relaxare și de citit. Ne propunem să umplem toată biblioteca cu peste 1000 de cărți pentru copii în limba română și engleză. 

Articole externe

Scopul proiectului

„Un copil care citește va fi un adult care gândește” – Sasha Salmina

Te Aud România a achiziționat deja 500 de cărți pentru centrul multimedia. Ne propunem să umplem rafturile bibliotecii cu peste 1000 de cărți atât în limba română, cât și în limba engleză, pentru 120 de copii cu vârsta cuprinse între 6 și 18 ani. 

Cui donez?

Copiilor care duc în spatele lor drame, copii învățați să găsească bucuria în orice lucru mic – o vorbă bună, un ajutor, neînsemnat pentru noi, dar mare pentru ei, O CARTE. Beneficiarii proiectului sunt 120 de copii cu vârsta cuprinsă între 6  și 18 ani din cadrul Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului – centru ce aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Beneficiarii indirecți pe termen mediu și lung suntem noi toți – comunitatea din care acești copii fac parte. Ne propunem să contribuim la formarea acestor copii în adultul de mâine, la creșterea simțului de apartenență la comunitate,  care să scoată la lumină adulți implicați.

De ce să donez?

  • Devii principalul promotor al cititului în rândul copiilor din medii vulnerabile
  • Contribui la creșterea stimei de sine a copiilor din sistemul de protecție socială
  • Contribui la îmbunătățirea sănătății mentale a acestora
  • Promovezi șansele de egalitate și nediscriminare
  • Pentru că donația ta poate schimba vieți
  • Pentru că deși resursele tale sunt limitate, ele au multă forță
  • Cu donația ta oferi șanse la educație copiilor și clădești un viitor mai bun

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
710 vizualizări

ONG - Fundatia Te Aud Romania

Te Aud România este o organizație non guvernamentală ce și-a început activitatea în 2014.  Scopul nostru principal este sprijinirea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale orfanilor și copiilor dezavantajați din România prin educație îmbunătățită, ghidare în viață, sport și încurajarea integrării sociale.

Ne dorim să oferim acestor copii șansa de a reuși în plan social, spiritual și financiar, ajutându-i să înțeleagă și să aprecieze tot ceea ce viața le oferă, dându-le șansa de a se bucura de lucruri care celor mai mulți dintre noi li se par obișnuite.

Viziunea noastră pentru viitor include sprijin educațional îmbunătățit, integrare socială și șansa pentru fiecare orfan și copil dezavantajat de a reuși în viață.

TAR pune accent pe îmbunătățirea educației de baza accesibilă copiilor și tinerilor.  În momentul de față ajutam copiii și tinerii să își descopere abilitățile și îi sprijinim în dezvoltarea lor personală, dându-le șansa unei educații complete și comprehensive. 

 

Adresă:

Gura Humorului, strada Ion Creanga, nr. 15, judetul Suceava. 

Telefon: 0740846895
Contact: Maria Smoleac