Social

Adopta un copil la distanta

Perioada: 25.11.2015 - 29.02.2016 Activ în Neamt
3375,00 Lei
Sumă target: 16000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul isi propune recrutarea de “parinti adoptivi”de la distanta, care sa sprijine lunar cate un copil, sau mai multi, din comuna Savinesti, jud. Neamt, care se confrunta cu o situatie de saracie extrema (parintii sau tutorii nu le pot asigura conditii minime, precum un pranz cald, conditii de locuire decente). Sumele donate lunar vor fi folosite pentru a asigura copiilor zilnic o masa calda la pranz, ajutor la lectii, acces la cluburi de dezvoltare a indemanarii si talentelor (muzica, dans, teatru, etc.), asigurarea de rechizite, hainute, etc.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a creste accesul unor copii care se confrunta cu o situatie de saracie extrema la hrana si educatie, oferindu-le sansa de a se dezvolta normal si de a se integra in societate ca viitori adulti.

Cui donez?

80 de copii din comuna Savinesti, jud. Neamt care se confrunta cu probleme sociale deosebit de grele: locuiesc in conditii improprii (in asa numite “blocuri fantoma”, fara incalzire, fara apa curenta, adeseori fara electricitate), de obicei alaturi de alti 4-7 alti membri ai familiei intr-o singura camera, iau zilnic masa la cantina sociala a Fundatiei, deoarece parintii sau tutorii lor nu reusesc sa le ofere acest lucru, iar o parte dintre ei isi fac si lectiile, sunt inclusi in diverse cluburi educative si de dezvoltare a indemanarii, talentelor la sediul Fundatiei.

De ce să donez?

Oferi unui copil sarac acces la conditii normale de trai.

Poti pastra legatura cu el si primi scrisori si informatii despre cum evolueaza.

Ai satisfactia de a fi “parinte”, chiar si de la distanta.

Poti schimba in bine un destin, care va aduce schimbari pozitive in familia lui prezenta si viitoare.

Te asiguri ca ai contribuit si tu la o societate viitoare cu mai putini posibili “asistati sociali”. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Oana Diaconu:
Buna ziua
As avea cateva intrebari referitor la
Acest proiect. Imi puteti da un nr de tel sau o adresa de email? Multumesc
luni, 1 februarie 2016 17:17:34
Elisa Calina:
Nu apare rubrica de donare pe aceasta pagina. Exista doar optiunea "Fii voluntar". Sper sa remediati curand aceasta eroare. Va tin pumnii.
miercuri, 16 decembrie 2015 08:56:55
Brindusa Albert:
Suma minima care ii va transforma pe donatori in “parinti adoptivi” este de 200 lei pe luna. Cu toate acestea, poate fi donata orice suma, vor putea fi si mai multi parinti la un singur copil.
vineri, 11 decembrie 2015 17:47:07
DANIELA TRUSCAN:
Ce suma trebuie platita lunar pentru un copil adoptat la distanta?
joi, 10 decembrie 2015 22:40:44
21192 vizualizări

ONG - Fundatia Solidaritate si Speranta filiala Savinesti

Fundatia Solidaritate si Sperantă filiala Săvinesti este o organizatie nonguvernamentală care functioneaza in comuna Savinesti, jud. neamt si care are drept scop combaterea marginalizării sociale, a sărăciei si suferintei, încurajarea dezvoltării persoanei umane în comunitate, prin solidaritate si angajament social.

Principalele activităti sunt oferirea de sprijin material (hrană zilinica în cadrul unei cantine sociale pentru un numar mediu de 80 de copii, ajutoare materiale diverse), servicii de after-school, cursuri de formare în diverse domenii practice (confectionarea de lumânări decorative, patiserie, etc.), activităti de economie socială (confectionarea de obiecte si lumânări decorative, producerea de siropuri si dulceturi după retete traditionale, activităti de croitorie si broderie în cadrul unui atelier protejat).

Adresă: Str. Pr. Ghe Filip, nr. 3, comuna Savinesti, jud. Neamt
Telefon: 0751250508
Contact: Albert Brindusa