Partener de implementare

Închis

Social

Adopta un copil la distanta

Fundatia Solidaritate si Speranta filiala Savinesti

Suma target

3.375 RON

16.000 RON

27 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul isi propune recrutarea de “parinti adoptivi”de la distanta, care sa sprijine lunar cate un copil, sau mai multi, din comuna Savinesti, jud. Neamt, care se confrunta cu o situatie de saracie extrema (parintii sau tutorii nu le pot asigura conditii minime, precum un pranz cald, conditii de locuire decente). Sumele donate lunar vor fi folosite pentru a asigura copiilor zilnic o masa calda la pranz, ajutor la lectii, acces la cluburi de dezvoltare a indemanarii si talentelor (muzica, dans, teatru, etc.), asigurarea de rechizite, hainute, etc.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Neamț

Perioada donații

25.11.2015 - 29.02.2016

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a creste accesul unor copii care se confrunta cu o situatie de saracie extrema la hrana si educatie, oferindu-le sansa de a se dezvolta normal si de a se integra in societate ca viitori adulti.

Beneficiarii proiectului

80 de copii din comuna Savinesti, jud. Neamt care se confrunta cu probleme sociale deosebit de grele: locuiesc in conditii improprii (in asa numite “blocuri fantoma”, fara incalzire, fara apa curenta, adeseori fara electricitate), de obicei alaturi de alti 4-7 alti membri ai familiei intr-o singura camera, iau zilnic masa la cantina sociala a Fundatiei, deoarece parintii sau tutorii lor nu reusesc sa le ofere acest lucru, iar o parte dintre ei isi fac si lectiile, sunt inclusi in diverse cluburi educative si de dezvoltare a indemanarii, talentelor la sediul Fundatiei.

De ce să donez?

Oferi unui copil sarac acces la conditii normale de trai. Poti pastra legatura cu el si primi scrisori si informatii despre cum evolueaza. Ai satisfactia de a fi “parinte”, chiar si de la distanta. Poti schimba in bine un destin, care va aduce schimbari pozitive in familia lui prezenta si viitoare. Te asiguri ca ai contribuit si tu la o societate viitoare cu mai putini posibili “asistati sociali”. 

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Solidaritate si Speranta filiala Savinesti

Fundatia Solidaritate si Sperantă filiala Săvinesti este o organizatie nonguvernamentală care functioneaza in comuna Savinesti, jud. neamt si care are drept scop combaterea marginalizării sociale, a sărăciei si suferintei, încurajarea dezvoltării persoanei umane în comunitate, prin solidaritate si angajament social. Principalele activităti sunt oferirea de sprijin material (hrană zilinica în cadrul unei cantine sociale pentru un numar mediu de 80 de copii, ajutoare materiale diverse), servicii de after-school, cursuri de formare în diverse domenii practice (confectionarea de lumânări decorative, patiserie, etc.), activităti de economie socială (confectionarea de obiecte si lumânări decorative, producerea de siropuri si dulceturi după retete traditionale, activităti de croitorie si broderie în cadrul unui atelier protejat).