Social

Afterschool pentru copii din medii devaforizate

Perioada: 26.11.2016 - 22.12.2017 Activ în Neamt
2370,00 Lei
Sumă target: 25000 Lei
Donează

Descriere

În cadrul activității de afterschool se desfășoară activități de tip „școală după școală, activități extrașcolare și de dezvoltare personală precum și activități de consiliere pentru elevi și părinți.

Grupul țintă este alcătuit din 50 de elevi precum și părinți ai acestor elevi. Elevii incluși în proiect provin din din categoriile: copii din medii familiale defavorizate, copii orfani și/sau în grija unor rude, copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, copii cu venituri mici pe membru de familie, copii cu rezultate slabe la învățătură, copii cu risc de abandon școlar etc. din comuna Săvinești.

Scopul proiectului

25000 lei – pentru susținerea pe o perioada de un an a 50  copii din comuna Săvinești care au nevoie de sprijin pentru a-și continua studiile.

Cui donez?

50 de copii din medii familiale defavorizate, copii orfani și/sau în grija unor rude, copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, copii cu venituri mici pe membru de familie, copii cu rezultate slabe la învățătură, copii cu risc de abandon școlar etc. din comuna Săvinești.

De ce să donez?

Sărăcia reprezinta o problema majoră în comuna Săvinești, numărul familiilor cu copii aflându-se în această situație fiind unul mare, numeroși copii aflându-se în situația de a nu își permite să își continue studiile.

Numeroși copii se află în situația de a abandona școala datorită rezultatelor școlare slabe cât și situației financiare a familiei din care provin.

 

5772 vizualizări

ONG - Fundatia Impreuna pentru Solidaritate Sociala

 Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială funcţionează in Piatra Neamţ şi Săvineşti, judeţul Neamţ, iar de proiectele noastre derulate până în prezent, au beneficiat un număr de 252 copii, cu vârste între 6 şi 14 ani şi 400 familii afectate de situaţii sociale dificile (şomaj, monoparentale, romi).

Întreaga activitate a fundaţiei se bazează pe 2 coordonate: activităţi social-filantropice (oferirea de hrană în cadrul unei cantine sociale, oferirea de ajutoare materiale diverse) şi cultural-educative (organizarea de tabere, grupuri artistice, oferirea de consiliere educaţională şi psihologică).

 

Adresă:

Str. Mihail Sadoveanu, nr.23, Piatra Neamt, judetul Neamţ

Punct de lucru: Strada Bistritei, nr 162, comuna Savinesti

Telefon: 0741577975
Contact: Simona Gherasim