Social

Ajuta-i sa aiba scoala lor. Sustine educatia adolescentilor cu autism

Perioada: 05.12.2016 - 17.02.2017 Activ în
3073,00 Lei
Sumă target: 18000 Lei
Donează

Descriere

Centrul de interventii pentru adolescenti este un centru ce ofera servicii directe de educatie specializata, bazata in principal pe analiza comportamentala aplicata - Applied Behavior Analysis (ABA), metoda care se bucura de recunoastere internationala si cele mai bune rezultate in interventia pentru persoanele cu TSA. Centrul este dedicat invatarii abilitatilor functionale care sa ajute adolescentii cu autism, viitori adulti, sa devina cat mai independenti la scoala, acasa si in diverse medii sociale sau functionale (teatru, magazin, autobuz etc). Consideram prioritara dobandirea de abilitati vocationale necesare integrarii in aceste medii si care sa ii ajute sa isi creeze relatii cu oamenii din jurul lor.

Scopul proiectului

18 000 lei pentru mobilarea si dotarea spatiului: crearea unei bucatarii mobiltata si utilata, achizitionarea unei masini de spalat, amenajarea unui spatiu pentru depozitare, crearea de spatii tematice, in care adolescentii vor invata sa să confecționeze bijuterii, felicitări, sa xeroxeze, sa sorteze obiecte de birotica, activitati de secretariat. 

Cui donez?

In fiecare dimineata Centrul Invingem Autismul devine scoala pentru 3 adolescenti cu autism. Dupa amenajarea spatiului, vom primi inca trei invatacei in scoala noastra.

În 6 ani de zile am reușit: să asigurăm terapia a peste 50 de copii cu autism, să susținem integrarea în școala de masă a 15 copii cu autism, să organizăm sesiuni de informare pentru 150 de părinți și aparținători, să oferim peste 2000 de ore de curs pentru formarea specialiștilor in terapia ABA , sa extindem serviciile si pentru adolescentii cu autism.

De ce să donez?

In Bucuresti exista foarte putine centre private pentru adolescenti, insa suntem SINGURUL care ofera terapie ABA unu la unu. Sunt foarte multi adolescenti care nu pot fi integrati in nici o institutie si care, cu ajutor specializat ar putea invata totusi o meserie.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
9055 vizualizări

ONG - Asociatia Invingem Autismul

Asociația Invingem Autismul este o organizație neguvernamentală care are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional.

Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială. 

Asociația este acreditată ca furnizor de servicii sociale în condițiile legii, iar din august 2020 serviciul oferit a fost licențiat.

Centrul de zi de recuperare Învingem Autismul susține anul acesta terapia unui număr de 23 de copii. De 3 ani acoperim plata integrală pentru 3 cazuri provenind din familii vulnerabile. Centrul oferă servicii sociale specifice: servicii psihologice - Analiză Comportamentală Aplicată (ABA), servicii de informare și consiliere pentru părinți, grupuri de socializare.

 

 

 

Adresă:

Str. Turnu Măgurele, nr. 17, în cadrul Complexului de Servicii Sociale OMINIS, Sector 4, București

Telefon: 0740122186
Contact: Aurelia Oroviceanu