Drepturile omului

Ajutor Urgent pentru Refugiatii sositi in Romania

Perioada: 15.09.2015 - 31.12.2017 Activ la nivel național
770,00 Lei
Sumă target: 50000 Lei
Donează

Descriere

In prezent Europa intampina un flux constant de refugiati, majoritatea sirieni, ce fug din tarile lor de origine datorita conflictelor armate. Marea majoritate ajung sa calatoreasca in conditii nesigure si sunt dispusi la orice sacrificiu pentru a ajunge in tara de destinatie. Drumul acestora devine si mai periculos atunci cand sunt preluati de traficanti ce le promit un drum direct catre o tara sigura, dar de cele mai multe ori refugiatii ajung sa fie sechestrati, batuti sau chiar ucisi, pe parcursul calatoriei lor. 

Romania, la fel ca orice alta tara membra a Uniunii Europene, are responsabilitatea de a interveni in acest  caz umanitar de maxima prioritate!

Sunt necesare puncte de ajutor umanitar prin care refugiatii sa poata avea acces la apa, hrana si asistenta medicala.

Articole externe

Scopul proiectului

Asociatia JRS Romania va asigura din fondurile stranse in acest proiect, pregatirile necesare pentru a intampina grupurile de refugiati ce ajung la granitele Romaniei, cu alimente, medicamente, apa si alte lucruri de necesitate urgenta.

Cui donez?

Donatiile vor merge strict catre refugiatii care ajung in tara noastra pentru a fugi de conflictele din tarile de origine. 

Din sumele donate se vor achizitiona alimente, apa, medicamente, hrana si diverse lucruri necesare pentru ingrijirea copiilor mici. Proiectul doreste astfel sa preintampine posibile situatii de criza si sa amelioreze starea de sanatate critica in care acestia se afla.

De ce să donez?

Majoritatea refugiatilor care ajung in Europa vin in urma unui drum lung si periculos. Acestia sunt obositi, infometati, insetati si epuizati psihic dupa o calatorie ce poate dura de la saptamani la luni, sau chiar ani. 

De cele mai multe ori atunci cand sunt preluati la granita de catre autoritati, acestia nu au nici o posibilitate de a-si procura hrana, apa sau alte lucruri elementare.

 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
3140 vizualizări

ONG - Asociatia JRS Romania

De peste 14 ani, misiunea noastra este de a insotire fugiatii, de a le oferi servicii si a pleda pentru cauza lor.

Oferim servicii holistice (asistenta sociala si legala, educatie, activitati culturale si educationale, sprijin financiar si cazare, advocacy si lobby, cercetare, studii si monitorizare, instruire si seminarii, campanii de constientizare si informare) prin variile tipuri de proiecte pe care le desfasuram (11 proiecte in 2013) in parteneriat cu organizatii europene sau nationale.

Peste 1.500 de refugiati au fost asistati in domenii precum: marginalizare asociala si economica, detentia, integrarea si conditiile de receptie.

Aproximativ 20 specialisti lucreaza permanent in vederea indeplinirii misiunii noastre, fiind sustinuti de foarte multi voluntari entuziasti de toate varstele si din toate domeniile.

 

Adresă: str. Opris Ilie, nr. 54, sector 4, Bucuresti
Telefon: 0311021423
Contact: Ilias Gabriel