Social

Antrenor pentru viitor

Perioada: 01.12.2016 - 31.12.2017 Activ în Salaj
75,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Alegerea traseului scolar si profesional fara nici un sprijin extern este un proces dificil, fiind adesea asociat cu alegeri gresite, ezitari, abandon, toate cu serios impact asupra viitorului. In lipsa modelului oferit de un parinte, acest proces este cu atat mai dificil pentru copiii institutionalizati. Initiem un program de mentorat pentru copiii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.

Mentorii voluntari vor oferi modele de urmat in viata si cariera si vor familiariza copiii cu particularitatile diferitelor profesii, oferindu-le sansa de a alege o activitate care sa le permita o dezvoltare deplina a capacitatilor.

Vom organiza intalniri periodice cu mentori care vor oferi suport moral si emotional si informatii practice despre construirea unei cariere.

Articole externe

Scopul proiectului

10000 de lei pentru un program compex de mentorat pentru 35 de copii din Centrul de Plasment Cehu Silvaniei

Cui donez?

Cehu Silvaniei este un mic orasel cu o populatie de circa 7000 de locuitori, situat in judetul Salaj – intr-o zona defavorizata. Pe fondul problemelor socio-economice ale zonei, numarul de copii abandonati este foarte mare. In Centrul Social Multifunctional Cehu Silvaniei sunt ingrijiti 117 copiii din toate grupele de varsta.

Din pacate, pentru majoritatea copiiilor traseul educational se opreste in clasa a XII-a, putini alegand sa urmeze o facultate.Prin acest proiect ne propunem sa sprijinim 35  de copii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei -cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani in momentul demararii proiectului,  in tranzitia  spre nivele superioare de educatie sau piata muncii, prin acces la un program de mentorat.

De ce să donez?

Impreuna, vom antrena pentru viata 35 de copii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei si le vom oferi modele de viata si cariera. Ne dorim ca prin acest program de mentorat sa-i sprijinim in dezvoltarea personala si profesionala si sa-i antrenam pentru un viitor in culori mai luminoase, incurajandu-i in tranzitia spre nivele superioare de educatie sau piata muncii.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2304 vizualizări

ONG - Asociatia Benefacto

Am inceput cu o vizita la Centrul de Plasament Cehu Silvaniei si un mail catre prieteni. E-mailul a circulat, atingand sufleteste zeci de prieteni si facand noi prieteni, totul pentru ei: copiii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.Din lipsa de fonduri, copiii primeau scutece de unica folosinta o data pe saptamana, in restul timpului fiind schimbati cu scutece din panza, care le provocau rani. De atunci asiguram scutece de unica folosinta, hainute, incaltaminte si jucarii pentru micuti. In centrul de la Cehu sunt acum 112 copii, din toate grupele de varsta, iar noi incercam sa le facem viata un pic mai buna.In 2012 mai facut un pas si am infiintat Asociatia Benefacto, ca forma organizata de ajutor a copiilor abandonati din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei, dar si ca platforma  pentru alte proiecte viitoare dedicate copiilor abandonati sau defavorizati.

Adresă:

Soseaua Bucuresti-Targoviste nr. 22 B, Bl. 2, Sc. B, Ap. 409, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0758968012
Contact: Cristina Balaban
Website: www.benefacto.ro