Partener de implementare

Închis

Social

Antrenor pentru viitor

Asociatia Benefacto

Suma target

75 RON

10.000 RON

2 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Alegerea traseului scolar si profesional fara nici un sprijin extern este un proces dificil, fiind adesea asociat cu alegeri gresite, ezitari, abandon, toate cu serios impact asupra viitorului. In lipsa modelului oferit de un parinte, acest proces este cu atat mai dificil pentru copiii institutionalizati. Initiem un program de mentorat pentru copiii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei. Mentorii voluntari vor oferi modele de urmat in viata si cariera si vor familiariza copiii cu particularitatile diferitelor profesii, oferindu-le sansa de a alege o activitate care sa le permita o dezvoltare deplina a capacitatilor. Vom organiza intalniri periodice cu mentori care vor oferi suport moral si emotional si informatii practice despre construirea unei cariere.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Sălaj

Perioada donații

01.12.2016 - 31.12.2017

Scopul proiectului

10000 de lei pentru un program compex de mentorat pentru 35 de copii din Centrul de Plasment Cehu Silvaniei

Beneficiarii proiectului

Cehu Silvaniei este un mic orasel cu o populatie de circa 7000 de locuitori, situat in judetul Salaj – intr-o zona defavorizata. Pe fondul problemelor socio-economice ale zonei, numarul de copii abandonati este foarte mare. In Centrul Social Multifunctional Cehu Silvaniei sunt ingrijiti 117 copiii din toate grupele de varsta. Din pacate, pentru majoritatea copiiilor traseul educational se opreste in clasa a XII-a, putini alegand sa urmeze o facultate.Prin acest proiect ne propunem sa sprijinim 35  de copii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei -cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani in momentul demararii proiectului,  in tranzitia  spre nivele superioare de educatie sau piata muncii, prin acces la un program de mentorat.

De ce să donez?

Impreuna, vom antrena pentru viata 35 de copii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei si le vom oferi modele de viata si cariera. Ne dorim ca prin acest program de mentorat sa-i sprijinim in dezvoltarea personala si profesionala si sa-i antrenam pentru un viitor in culori mai luminoase, incurajandu-i in tranzitia spre nivele superioare de educatie sau piata muncii.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Benefacto

Am inceput cu o vizita la Centrul de Plasament Cehu Silvaniei si un mail catre prieteni. E-mailul a circulat, atingand sufleteste zeci de prieteni si facand noi prieteni, totul pentru ei: copiii din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.Din lipsa de fonduri, copiii primeau scutece de unica folosinta o data pe saptamana, in restul timpului fiind schimbati cu scutece din panza, care le provocau rani. De atunci asiguram scutece de unica folosinta, hainute, incaltaminte si jucarii pentru micuti. In centrul de la Cehu sunt acum 112 copii, din toate grupele de varsta, iar noi incercam sa le facem viata un pic mai buna.In 2012 mai facut un pas si am infiintat Asociatia Benefacto, ca forma organizata de ajutor a copiilor abandonati din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei, dar si ca platforma  pentru alte proiecte viitoare dedicate copiilor abandonati sau defavorizati.