Cultura

Biblioteca in aer liber din Gradina din Carti

Perioada: 25.11.2015 - 30.04.2016 Activ în Bucuresti
0 Lei
Sumă target: 5000 Lei
Donează

Descriere

In 2015 Asociatia Team Work a amenajat in Gradina Botanica Bucuresti un nou spatiu dedicat lecturii si studiului in aer liber: Gradina din Carti. Spatiul consta in mese si banci la care vizitatori pot sta si citi o carte; de asemenea, a fost improvizata o mica biblioteca, dar insuficienta pentru nevoia de lectura a vizitatrilor, spatiul fiind bine primit si apreciat de acestia. De asemenea, multi vizitatori si nu numai au dorit sa faca donatii in carti. Prin urmare, este necesara amenajarea unei biblioteci permanente, in aer liber, care sa adaposteasca 1000-2000 de carti si care sa stea permanenet la dispozitia vizitatorilor Gradinii Botanice Bucuresti.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a amenaja in Gradina din Carti, situata in Gradina Botanica Bucuresti, o biblioteca in aer liber. Astfel, vizitatorii Gradinii Botanice vor avea nu doar un spatiu unde pot sa citeasca o carte, dar si carti la dispozitie, protejate de o structura rezistenta la intemperii.

 

Cui donez?

Donatiile vor merge catre Asociatia Team Work, ONG gestionand din luna aprilie 2016 amenajarea acestei biblioteci, care va veni in completarea spatiului deja amenajat si care are in acest moment doar mese si banci: Gradina din Carti. Team Work desfasoara deja de 10 ani proiecte in parteneriat cu Gradina Botanica Bucuresti si, pe langa activitati constante de voluntariat, a amenajat deja 3 spatii tematice: Gradina Bunicii, Gradina Copiilor si Gradina din Carti.

 

Beneficiarul amenajarii bibliotecii si, implicit, al donatiilor va fi comunitatea bucuresteana. Vizitatorii Gradinii Botanice Bucuresti vor avea acces gratuit la spatiu si la cartile din cadrul acestuia, putand la randul lor sa contribuie cu carti la fondul de carte al bibliotecii in aer liber.

De ce să donez?

A citi in Bucuresti poate uneori sa fie o provocare. Putem citi in autobuz sau in metrou, intr-o cafenea, acasa sau la biblioteca, dar niciuna dinre acestea nu se compara cu cititul in aer liber, inconjurati de natura si de liniste. Gradina Botanica Bucuresti este o astfel de oaza de liniste, spatiul destinat lecturii exista deja, la fel si cartile, tot ce mai lipseste este o structura care sa le protejeze astfel incat sa fie oricand disponibile.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2270 vizualizări

ONG - Asociatia Team Work

Team Work este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit pentru tineri axată pe învăţare prin management de proiect. 

 

Misiunea noastră este facilitarea acumulării de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. 

 

Valorile noastre sunt voluntariatul, profesionalismul, lucrul în echipă.

 

www.facebook.com/TeamWorkNGO

Adresă: Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, cam. E9, sector 5, Bucuresti
Telefon: 0745323737
Contact: Anca Anton