Educație

COPIII DIN PICHET - O OAZA DE NORMALITATE

Perioada: 19.10.2020 - 24.12.2020 Activ în Botosani
1330,00 Lei
Sumă target: 1500 Lei
Donează

Descriere

Într-un fost pichet militar, la 1 km de granița României cu Ucraina, trăiesc 30 de copilași. Câte 3, 4 sau 5 copilași într-o cameră în care nu încap decât paturi și o măsuță, copiii au învățat să trăiască, să se bucure de fiecare clipă.

Paturile din fiecare cameră sunt pe rând birouri la care copii scriu și învață, mese  pe care se servește micul dejun, prânzul și cina, loc de joacă și de somn.

Geamurile și ușile pichetului au zeci de ani... Schimbarea lor este un plus pentru sănătatea acestor copii. O sală educativă dotată cu scaune, măsuțe și dulăpioare ar fi o oază de normalitate.

Articole externe

Scopul proiectului

Proiectul își propune amenajarea unui spațiu de studiu, o sală educativă de 25mp, dotată corespunzător, în care cei 30 de copii, supravegheați și îndrumați de voluntari, să efectueze teme, să învețe, să studieze astfel încât să se reducă numărul celor care abandonează școala sau nu mai continua studiile după finalizarea celor 8 clase.

Cui donez?

Celor 30 de copii cu vârste între 2 luni și 13 ani, care locuiesc în nouă camere a unui fost pichet militar din satul Hilișeu Crișan, jud. Botoșani.

Familiilor lor, nouă la număr, așa numite „cazuri sociale” care trăiesc din banii munciți cu ziua. În camere obiectul de mobilier principal este patul. El devine pe rând birou, masă, spațiu de joacă și de odihnă.

Unui număr restrâns de voluntari care și-au propus să investească timp și resurse personale în educație, în copii, într-o comunitate din marginea României, în care situația „cazurilor sociale” rămâne întotdeauna la nivel de „știre” și... atât.

De ce să donez?

Donează pentru educație! Donează pentru acești copii care au nevoie de mobilier, rechizite și de o sală dotată în care să învețe supravegheați de voluntari, învățători și profesori.

Donează pentru a încuraja dorința și voința voluntarilor - care este și mai mare: toaleta și baia = viitoare proiecte.

Donează pentru a transforma actualele „cazuri sociale” în 30 de tineri absolvenți, cu un loc de muncă stabil și locuințe decente.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
MIHAELA MIHAESCU:
https://www.facebook.com/groups/791354524992266 - Proiectul „COPIII DIN PICHET” aproape s-a finalizat, datorita donatorilor fizici, voluntarilor, presei si, indeosebi Firmei NORDIS GROUP Bucuresti - care le-a asigurat tuturor - familiilor si copiilor - conditii decente de trai. MULTUMIM TUTUROR!
13 decembrie 2020 09:09:58
1290 vizualizări

ONG - Asociatia IHTIS

Fondata de catre o persoana cu dizabilitati fizice asociate, IHTIS s-a vrut a fi inca de la inceput un ideal frumos, neinteles cativa ani, datorita faptului ca NU corespundea tiparului de “ONG care ofera ajutoare”. Perioada 2004 – 2014 a generat o buna experienta in definirea Asociatiei IHTIS, prin care tinerii cu dizabilitati fizice - avand IQ normal – au fost indemnati sa se auto-reprezinte, fiind initiatori si coordonatori ai proiectelor in sfera socio-culturala. Prin varietatea abilitatilor noastre, IHTIS inseamna astazi lupta castigata impotriva discriminarii, constientizare, sensibilizare, socializare. In toate proiectele noastre, auto-reprezentarea este factorul cheie, generand perceptia tinerilor defavorizati ca fiind “Resursa in societate”.

La IHTIS, prin VOLUNTARIAT, transformam orice gand indraznet intr-un proiect de succes.

Adresă:

Sediul social: Sat DUMENI, Comuna GEORGE ENESCU Judetul BOTOSANI. Adresa de corespondenta: BUCURESTI, STR. COVASNA 5, BLOC A5, AP.14, SECTOR 4.

Telefon: 0767732077
Contact: MIHAELA MIHAESCU
Website: http://ihtis.ro/