Educație

Caravana de Tango

Perioada: 28.11.2016 - 04.01.2018 Activ în
10,00 Lei
Sumă target: 22000 Lei
Donează

Descriere

Tango-ul poate schimba vieti! Doneaza pentru tineri mai increzatori, creativi, antreprenori si activi! Atitudinea lor poate schimba Romania!

De 3 ani A.C.T. realizeaza cursuri gratuite de educatie non-formala prin tango care au schimbat vietile a aproximativ 5000 de tineri din Romania. La inceput tinerii erau timizi, dezorientati, neincrezatori, divizati in trairi si interese, privati de repere si valori.

In Romania traiesc mai mult de 6 milioane de tineri cu varste intre 15 si 35 de ani care au nevoie sa devina mai creativi, increzatori, lideri autentici, cu un stil de viata sanatos, echilibrat si cu dorinta si pasiunea de a face lucrurile atat de bine cat pot in fiecare zi.

Impreuna putem contribui ca tinerii din Romania sa traiasca mai atent, mai profund, mai responsabil, mai frumos.

Articole externe

Scopul proiectului

Intr-un an de zile Caravana de Tango va veni in 5 orase din Romania, selectate in functie de provenienta donatiilor. Tu alegi in care dintre zonele din Romania aproximativ 1000 de tineri vor beneficia de cursuri gratuite de educatie prin tango sustinute de formatorii A.C.T.: leadership, comunicare non-verbala, vestimentatie, postura, atitudine.

Cui donez?

Tango-ul poate schimba vieti, prin faptul ca va reconecta tinerii la propriul corp si la cei din jur, incurajand socializarea si deci scaderea ratei de utilizare a TV, internet, le va ridica tonusul muscular si energia prin socializare in cadrul comunitatilor care se vor forma. Cursurile vor avea tematici precum leadership, vestimentatie, comunicare non-verbala, etc.

Donatia ta va ajuta 1000 de tineri din 5 orase din Romania, pe care ii vei ajuta sa beneficieze in mod gratuit, de educatie non-formala prin tango. Caravana de Tango va stationa cate 2 luni in fiecare oras beneficiar.

Cu banii stransi vom asigura transportul si cazarea trainerilor, si crearea materialelor pentru promovarea evenimentelor. Beneficiarii nostri sunt tineri cu varste intre 15 si 35 ani, in principal liceeni/studenti.

De ce să donez?

Potrivit I.N.S.:

65% dintre studentii din Romania nu participa la cursurile de sport – energie scazuta, plictiseala, obezitate

72% din populatia Romaniei considera ca tinerii din zilele noastre sunt egoisti si nu sunt dorinici sa lucreze

96% dintre tineri se uita zilnic la televizor, in loc sa socializeze, sa invete, sa se joace sau sa faca sport.

88% din adolescenti utilizeaza internetul, media fiind de 3, 37 ore pe zi.

2593 vizualizări

ONG - Asociatia pentru Cultura si Tango

Asociatia pentru cultura si tango (A.C.T.) este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, nepartizana politic, infiintata in anul 2012. In cei 3 ani de la infiintarea sa, asociatia a derulat activitati de educatie non-formala prin tango, avand ca si grup tinta principal tinerii, fie ei liceeni, studentii, materanzi, doctoranzi sau proaspat angajati.  

Activitatile propuse de catre asociatie comunitatii locale sunt: intalniri, discutii, workshopuri de educatie non-formala prin tango; realizarea de flash-mob-uri si spectacole in spatiu public; activitati educationale in cadrul universitatilor la nivel local si national; participare la activitatile Clubului Studentesc de Tango de la Casa de Cultura a Studentilor. (cursurile au intrare gratuita si se adreseaza tuturor tinerilor care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare, inter-relationare, negociere, luare a decizilor, de a conduce si a fi condus etc). 

Adresă: Str. Gheorghe Tăttărescu, Nr. 6, bl. P2, Sc.1, Et.4, Ap.17, cod poştal 030414, Municipiul Bucureşti, Sector 3
Telefon: 0742356884
Contact: Anca Ionescu