Social

Centru de interventie pentru copii si adolescenti cu autism

Perioada: 10.11.2014 - 10.05.2015 Activ în Bucuresti
4510,00 Lei
Sumă target: 15000 Lei
Donează

Descriere

Centrul de interventii pentru copii si adolescenti este un centru ce ofera servicii directe de educatie specializata, bazata in principal pe analiza comportamentala aplicata - Applied Behavior Analysis (ABA), logopedie etc, metode care au recunoastere internationala si cele mai bune rezultate in interventia pentru copiii cu TSA. Centrul este dedicat invatarii abilitatilor functionale care sa ajute copiii si adolescentii cu autism, viitori adulti, sa devina cat mai independenti la scoala, acasa si in diverse medii sociale sau functionale (teatru, magazin, autobuz etc). Consideram prioritara dobandirea de abilitati sociale necesare integrarii in aceste medii si care sa ii ajute sa isi creeze relatii cu oamenii din jurul lor.

Articole externe

Scopul proiectului

15000 lei pentru trei luni de servicii directe de creste a independentei si imbunatatirea integrarii sociale a 15 copii si adolescenti cu autism. Programul zilnic de interventie cuprinde activitati functionale, practice, pentru dezvoltarea abilitatilor lor de viata independent si pentru dezvoltarea abilitatilor de integrare in comunitate

Cui donez?

Continuarea neintrerupta a terapiei pentru un copil/adolescent cu autism este esentiala. Oferim zilnic o sansa la o viata normala copiilor si adolescentilor cu autism. In fiecare dimineata Centrul Invingem Autismul devine a doua casa, gradinita sau scoala pentru 15 copii cu autism, cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani. Timp de doi ani si jumatate, am reusit cu ajutorul multor prieteni generosi sa tinem deschisa "scoala lor". O scoala in care numarul  profesorilor este egal cu numarul "elevilor" pentru ca doar astfel acesti copii iti pot invata marile lectii 

De ce să donez?

Continuarea neintrerupta a terapiei pentru un copil cu autism este esentiala. Oferim zilnic o sansa la o viata normala copiilor si adolescentilor cu autism. In centru, zilnic, copiii invata lucruri care pentru copii neurotipici de varsta lor sunt banale, dar pentru ei se transforma in mici victoria, iar pentru parinti in speranta: sa rosteasca un banal "Buna!" sau propriul nume, sa-si recunoasca familia sau sa-si faca prieteni.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2237 vizualizări

ONG - Asociatia Invingem Autismul

Asociația Invingem Autismul este o organizație neguvernamentală care are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional.

Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială. 

Asociația este acreditată ca furnizor de servicii sociale în condițiile legii, iar din august 2020 serviciul oferit a fost licențiat.

Centrul de zi de recuperare Învingem Autismul susține anul acesta terapia unui număr de 23 de copii. De 3 ani acoperim plata integrală pentru 3 cazuri provenind din familii vulnerabile. Centrul oferă servicii sociale specifice: servicii psihologice - Analiză Comportamentală Aplicată (ABA), servicii de informare și consiliere pentru părinți, grupuri de socializare.

 

 

 

Adresă:

Str. Turnu Măgurele, nr. 17, în cadrul Complexului de Servicii Sociale OMINIS, Sector 4, București

Telefon: 0740122186
Contact: Aurelia Oroviceanu