Sanatate

Centrul de zi Exista Speranta

Perioada: 01.08.2013 - 31.10.2013 Activ în Bucuresti
25440,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Centrul de zi "Există Speranță" este conceput pentru copiii cu epilepsie de vârstă preșcolară, care nu pot fi integrați în învățământul de masă. Facilitatea va găzdui 25 de copii la programul de zi, dintre care 5 vor reprezenta cazuri sociale, costurile pentru ei urmând să fie acoperite de asociație, din sponsorizări și donații. Toți cei 25 de copii vor beneficia, pe lângă programul de socializare, și de terapiile necesare. În plus, centrul va primi alți 25 de copii doar pentru terapii individualizate. În același timp, părinții se vor putea organiza, la sediul centrului, în grupuri de suport și vor putea participa la ședințe de consiliere psihologică.

Articole externe

De ce să donez?

În acest moment, nu există nicio facilitate de acest fel pentru copiii cu epilepsie. Pentru cei mai mulți dintre ei, grădinițele obișnuite sunt inaccesibile, iar atunci când ajung la vârstă școlară nu sunt obișnuiți cu colectivitatea, iar integrararea devine foarte dificilă.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2484 vizualizări

ONG - Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare a fost înființată în 2012 de două mame ale unor copii cu Sindrom Dravet, împreună cu un medic neurolog pediatru. Printre obiectivele organizației se numără creșterea gradului de cunoaștere a Sindromului Dravet și a altor forme de epilepsie, îmbunătățirea accesului de metode moderne de diagnostic și tratament, susținerea familiilor afectate. De asemenea, asociația își propune să faciliteze accesul la terapiile de care au nevoie copiii cu forme grave de epilepsie, prin deschiderea unor centre specializate.

Adresă: Bd. Timișoara, nr. 27, bl. E, sc. A, ap. 31, sector 6, București
Telefon: 0744481570
Contact: Teodora Neagu
Website: www.dravet.ro