Partener de implementare

Închis

Sanatate

Centrul de zi Exista Speranta

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare

Suma target

25.440 RON

20.000 RON

407 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Centrul de zi "Există Speranță" este conceput pentru copiii cu epilepsie de vârstă preșcolară, care nu pot fi integrați în învățământul de masă. Facilitatea va găzdui 25 de copii la programul de zi, dintre care 5 vor reprezenta cazuri sociale, costurile pentru ei urmând să fie acoperite de asociație, din sponsorizări și donații. Toți cei 25 de copii vor beneficia, pe lângă programul de socializare, și de terapiile necesare. În plus, centrul va primi alți 25 de copii doar pentru terapii individualizate. În același timp, părinții se vor putea organiza, la sediul centrului, în grupuri de suport și vor putea participa la ședințe de consiliere psihologică.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

01.08.2013 - 31.10.2013

De ce să donez?

În acest moment, nu există nicio facilitate de acest fel pentru copiii cu epilepsie. Pentru cei mai mulți dintre ei, grădinițele obișnuite sunt inaccesibile, iar atunci când ajung la vârstă școlară nu sunt obișnuiți cu colectivitatea, iar integrararea devine foarte dificilă.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare a fost înființată în 2012 de două mame ale unor copii cu Sindrom Dravet, împreună cu un medic neurolog pediatru. Printre obiectivele organizației se numără creșterea gradului de cunoaștere a Sindromului Dravet și a altor forme de epilepsie, îmbunătățirea accesului de metode moderne de diagnostic și tratament, susținerea familiilor afectate. De asemenea, asociația își propune să faciliteze accesul la terapiile de care au nevoie copiii cu forme grave de epilepsie, prin deschiderea unor centre specializate.