Educație

Copii cu Viitor - excursii eco-friendly in 2023 pentru copii vulnerabili, activitati educative cu multe beneficii

Perioada: 11.03.2023 - 31.12.2023 Activ în Constanta
2580,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

De 4 ani, Copii cu Viitor reprezinta cel mai complex program dedicat copiilor vulnerabili din Constanta, cu focus pe copiii aflati in plasament in centre rezidentiale. Programul bazat 100% pe voluntariat si pe donatii (in bani si mai ales in servicii si produse pentru copii) este dezvoltat de Asociatia Club de Bine, cu sprijinul DGASPC Constanta, care ne faciliteaza implementarea activitatilor planificate pentru copiii aflati in grija statului.

Copii cu Viitor se concentreaza pe realizarea de activitati in beneficiul copiilor, cu accent pe educatie, dezvoltare personala, motivatie si integrare sociala. In Asociatie, nu exista salarii, costurile logistice sunt aproape zero, pentru contributie maxima in mod direct pentru copii si activitate cat mai transparenta.

Scopul proiectului

In perioada 2023, ne dorim sa realizam excursii si activitati cu un concept eco-friendly, deci in comuniune cu natura. Dorim ca activitatile sa aiba o amprenta de carbon cat mai mica, deci sa contribuim la protejarea mediului in timp ce ajutam copiii. In plus, sa le explicam copiilor importanta actiunii de acest gen.

Cui donez?

In prezent, avem mare nevoie de donatii pentru a finanta excursii de 1-2 zile, bazate pe principii prietenoase cu mediul:
- mers pe jos si cu transport in comun pe cat posibil electric
- evitarea risipei de orice fel
- producere de cat mai putine deseuri din ambalaje, plastic etc.
- consum de alimente plant-based, cel putin vegetariene
- stil de viata empatic fata de mediul inconjurator si animale

In prezent, Uniunea Europeana are in plan ca 30% din tot bugetul sau sa fie folosit pentru proiecte impotriva incalzirii globale, pentru a combate schimbarile climatice care afecteaza planeta si toate comunitatile.

Educatie eco-friendly la pachet cu multe alte beneficiii ale activitatilor noastre, pentru copiii, comunitati, societate, planeta.

De ce să donez?

Exista sute de copii institutionalizati in Constanta. Programul Copii cu Viitor vizeaza copiii vulnerabili, in special cei ce traiesc in centre de plasament. Le putem estompa trauma abandonului si ii putem sprijini impreuna, ca o mare familie. Au nevoie de suport pentru integrare sociala corecta, pentru a deveni adulti responsabili in comunitate. Dincolo de partea sociala, este un demers pentru un viitor cat mai sanatos al comunitatii.

3672 vizualizări

ONG - Asociatia Club de Bine

Infiintata in Constanta in luna aprilie 2019, Asociatia Club de Bine promite functionarea pe principii de transparenta maxima in ceea ce priveste incasarile si modul in care acestea sunt utilizate. La inceputul fiecarui an se vor posta date despre activitatea din anul recent incheiat, iar toti donatorii vor primi cate un raport foarte explicit cu privire la modul in care au fost utilizate sumele de bani. Asociatia Club de Bine are cheltuieli curente nesemnificative (nu exista cheltuieli cu angajati, cu intretinerea unui sediu si alte astfel de costuri tehnice) si se concentreaza pe ajutorarea reala a oamenilor, cu accent in prima faza pe copiii vulnerabili, prin programul Copii cu Viitor ce va fi derulat alaturi de DGASPC Constanta.

Copii cu Viitor este cel mai amplu program din Constanta dedicat copiilor din centre de plasament si altor copii vulnerabili. Programul se concentreaza pe realizarea de activitati in beneficiul copiilor, cu accent pe educatie, dezvoltare personala, motivatie si integrare sociala.

Adresă:

Constanta, Str. Labirint nr. 1

Telefon: 0758976936
Contact: Razvan Iancu