Social

Crystal After School

Perioada: 10.11.2014 - 31.12.2015 Activ în Brasov
3375,00 Lei
Sumă target: 70000 Lei
Donează

Descriere

Crystal After School este programul-pilot al ACC pentru copii cu autism si tulburari de dezvoltare de dupa gradinita/scoala pana la preluarea de catre parinti (orele 17-18), respectiv: activitati integrate creative si stimulative. Programul este gandit pentru a oferi copiilor din grupul tinta, servicii de supraveghere dupa terminarea programului educational, asistenta socio-psiho--pedagogica, logopedie, activitati recreative. Prin acest proiect–pilot se va dota un spatiu al asociatiei pentru un grup tinta de 10 copii: covor, draperii / perdele, mobilier, materiale de terapie, consumabile, proiector si ecran pentru lectiile interactive in grup integrat.

Scopul proiectului

Cream un program de supraveghere after school pentru copiii cu tulburari de dezvoltare care lipseste din Brasov. Venim in intampinarea unei nevoi prin degrevarea parintilor de grija copilului si continuarea fara griji a programului zilnic de serviciu. Copiii vor beneficia de activitati terapeutice integrate adecvate tipului de dizabilitate.

Cui donez?

De serviciile after school-ului dorim sa beneficieze copii cu varste  cuprinse  intre 7 si 11 ani cu autism, ADHD, Sindrom Down, Sindrom Asperger si/sau tulburari asociate, proveniti din  familii ce se confrunta cu situatia  de a nu avea o alternativa pentru supravegherea copiiilor cu dizabilitati dupa terminarea programului zilnic scolar si pe perioada vacantelor. Acesti parinti doresc  pentru  copiii lor o  alternativa  de supraveghere si terapie oferita de personal cu pregatire specializata, intr-un mediu integrat care poate stimula capacitatea lor de relationare inter-personala.

De ce să donez?

Acordă copiilor cu autism si/sau alte tulburari de dezvoltare sansa de a beneficia de un program specializat after school într-un ambient plăcut si sigur. Sustinand proiectul Crystal After School veți deveni Ambasadori ai Prieteniei pentru Copiii de Cristal!

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Gabriela Plopeanu:
Suntem fericiti! Alaturi de familia Copiilor de Cristal, in competitia Campionatul de bine, se afla si Echipa Academiei Heidi (Cresa si gradinita Heidi)din Brasov!Ei sunt prietenii nostri, cadre didactice si parinti, care au vrut sa se implice si sa ne sustina proiectul cu suma de 1660 de lei. Suntem atat de norocosi sa avem alaturi oameni cu sufletul frumos, care mai presus de toate ne sunt prieteni!
duminică, 25 ianuarie 2015 16:04:17
2087 vizualizări

ONG - Asociatia Copiii de Cristal

Asociaţia Copiii de Cristal a fost înfiinţată din iniţiativa părinţilor care au copii cu TSA, Sindrom Asperger, ADHD, Sindrom Down, PDD NOS şi tulburări asociate.  Atat Asociatia, cat si primul Centrul de zi pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Braşov, au luat naştere din dorinţa şi necesitatea, totodată, de a le oferi copiilor noştri şansa de a beneficia de servicii de asistenţă şi terapie specializată, servicii care din păcate lipsesc din asistenţa publică garantată de statul român. Serviciile oferite de Asociaţia Copiii de Cristal se adresează şi familiilor care au copii cu TSA, Sindrom Asperger, Sindrom Down, ADHD și tulburări asociate, oferind servicii de informare şi consiliere părinţilor.

Adresă: Str Aurel Vlaicu nr 26 bis, etaj I, Brasov
Telefon: 0268708150
Contact: Gabriela Plopeanu