Educație

Doneaza o lectie de calitate - Sustine viitorul unui copil din Romania

Perioada: 01.11.2015 - 01.06.2018 Activ la nivel național
10,00 Lei
Sumă target: 72000 Lei
Donează

Descriere

In Romania, copiii din mediul rural au sanse de doua ori mai mici de a isi finaliza studiile, fata de colegii lor din mediul urban. Educatia nu este o prioritate pentru familii, iar copiii ajung fie sa abandoneze scoala sau sa aiba rezultate foarte slabe. Acest lucru are impact direct asupra posibilitatilor de viata. De asemenea, profesorii bun aleg tot mai rar scolile din mediul rural. Copiii ajung sa aiba oportunitati de viata limitate, perpetuand astfel saracia in familiile lor.


Teach for Romania crede ca fiecare copil din Romania ar trebui sa aiba acces la educatie de calitate. Pentru aceasta, Teach for Romania pregateste tineri ca profesori transformationali si lideri in comunitati vulnerabile, unde ei pot sa aiba impact atat asupra copiilor si societatii, cat si asupra sistemului.

Articole externe

Scopul proiectului

Proiectul are rolul de a sustine profesorii Teach for Romania in pregatirea si activitatea lor, care costa aproximativ 16 000 EURO. Astfel, o lectie de calitate are pretul de 42 de lei. Adunand resursele pentru cat mai multe lectii de calitate, un numar mai mare de copii va termina clasa a 8a.

Cui donez?

In acest moment, 38 de profesori predau in 11 judete din Romania, in comunitati vulnerabile, avand impact asupra a mai mult de 4500 de copii. Anul urmator are ca tinta 45 de noi profesori si cresterea numarului de judete. Copiii din target provin din familii defavorizate, din familii care nu prioritizeaza educatia. Sunt copii ai caror parinti sujnt foarte saraci, nu stiu sa scrie si sa citeasca sau sunt, unii dintre ei, inchisi in institutii penitenciare. Donezi copiilor care au cea mai mare nevoie de repere, de ascultare, de o vorba buna si de lectii predate cu rabdare din partea unui profesor atent pregatit, care a ales sa se duca acolo unde e cea mai mare nevoie de el.

 

 

De ce să donez?

42 de lei inseamna o lectie de calitate. Orice suma sustine direct profesorii care predau in fiecare zi in sate din jurul Bucurestiului si in 10 alte judete din Romania. Profesori care s-au relocat, pregatit si dezvoltat pe ei insisi pentru a preda unor copii cu posibilitati reduse, cu repere si optiuni de viata limitate.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1830 vizualizări

ONG - Asociatia Teach for Romania

Intr-o zi, fiecare copil din Romania va avea acces la o educatie de calitate.

 

Afla intr-un minut ce face Teach for Romania!

https://www.youtube.com/watch?v=6egh0IeHc70&feature=youtu.be

 

Recrutam cei mai talentati viitori lideri din Romania

Ii instruim pentru a deveni profesori inspirationali

Apoi, ii plasam pentru o perioada de doi ani de zile in cele mai dezavantajate scoli din tara

Si ii sustinem pentru a deveni agenti ai schimbarii in educatie

 

Fiecare donatie ne ajuta sa ne apropiem de obiectivul de a produce o schimbare sociala.

Adresă:

Bob Tower, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, no. 6A, intrarea C, Bucuresti

Telefon: 0751001061
Contact: Mara Niculescu